Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Loeb idén három futamon is rajthoz áll a WRC-ben, azonban a Citroen csapat vezetője, Pierre Budar elárulta, hogy 2019-ben már nem szeretnének részmunkaidős pilótákat indítani.

Loeb 2012-ben ment utoljára teljes szezont a rally világbajnokságban. A Citroen tavaly év végén jelentette be, hogy a kilencszeres vb-győztes pilóta 2018-ban három futamon is rajthoz áll a C3 WRC-vel. - Mexikóban remek tempóban versenyzett, azonban egy defekt miatt le kellett mondania a győzelemről. Korzikán a második szakaszon becsúszott az árokba, de a folytatásban három szakaszsikert is bezsebelt, és végül a 14. helyen ért célba. Loeb 2018-as programjában még az október 25-28. között megrendezésre kerülő Katalán Rally szerepel.

180517 citroenwrc

A Citroen Craig Breent „ülteti a kispadra” azokon a futamokon, ahol Seb autóba ül. Budar az AUTOSPORT-nak elárulta, hogy szívesen látnák Loeb-öt a csapatban, de az nem fog beleférni a Citroen 2019-es programjába, hogy csak pár alkalommal induljon a francia.

„Valami miatt abbahagyta a rallyzást, és nem látom, hogy miként kezdhetnénk újra azt, amit korábban már befejezett – talán már unalmas volt számára a versenyzés, vagy nem tudom az igazi okát.” –kezdte Pierre Budar. „Jó volna, ha Seb visszatérne, de szerintem nem lenne előnyös az, ha olyan versenyzőink lennének, akik csak pár futamon indulnának, mivel egy szilárd szervezetre akarunk építkezni.”

Loeb idén is a rallycross világbajnokságban szerepel a Team Peugeot Total színeiben, ahol a múlt héten megszerezte a második futamgyőzelmét a sorozat belgiumi állomásán.

További híreink a rally világából