Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Ott Tänak hatalmas fölénnyel nyerte meg az Argentin Rallyt a Toyota Yaris WRC-vel, és Portugáliában is a győzelemért fog hajtani.

A Toyota Gazoo Racing WRT észt pilótája 10 szakaszsikert is bezsebelt az Argentin Rallyn, amit végül 37,7 másodperces előnnyel nyert meg Thierry Neuville előtt. Tänak a wrc.com-nak elárulta, hogy az idei szezon első európai murvás versenyén is a dobogó legmagasabb fokát célozza meg.

„Igazán jó érzéssel utazunk el Portugáliába.” –kezdte az észt versenyző. „Tisztában vagyunk vele, hogy milyen remekül működik az autónk. A futam előtti teszt nagyon jól sikerült, és csak kisebb módosításokat hajtottunk végre a még jobb teljesítmény elérése érdekében. Portugália mindig is az egyik kedvenc versenyem volt, ezért szeretnénk hasonlóképp jól teljesíteni, mint Argentínában, de majd meglátjuk, hogy miként alakulnak a dolgok.”

Tänak jelenleg harmadik a bajnokságban, Sebastien Ogier és Thierry Neuville mögött.

„Úgy gondolom, hogy a pénteki nap kritikus lesz a rajtpozíciónk miatt, de két autó is rajtol majd előttünk, így lesznek már nyomok, amiket követni tudunk. A bajnokság szempontjából fontos lenne, hogy egy jó eredményt érjünk el a hétvégén. Argentínában faragni tudtunk a hátrányunkból, és Portugáliában is ez lesz a célunk.” –tette hozzá Tänak.

A bajnokság állása a Portugál Rally előtt:

1. Sebastien Ogier   100 pont
2. Thierry Neuville   90
3. Ott Tänak   72
4. Andreas Mikkelsen   54
5. Dani Sordo   45

1. Hyundai Shell Mobis WRT   144 pont
2. M-Sport Ford WRT   129
3. Toyota Gazoo Racing WRT   124
4. Citroen Total Abu Dhabi WRT   93

További híreink a rally világából