Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A háromszoros rally Európa-bajnok Kajetan Kajetanowicz bejelentette, hogy idén legalább négy futamon is rajthoz áll majd a WRC 2-ben egy Ford Fiesta R5-tel.

A lengyel pilóta, aki 2015 és 2017 között zsinórban három alkalommal nyerte meg a rally Európa-bajnokságot, a Szardínia Rallyn fog először csatlakozni a WRC 2 mezőnyéhez. A Lotos Rally Team versenyzője, egy Ford Fiesta R5-össel fog szerepelni, amelyet az M-Sport Lengyelország készít majd fel. Kajto 2016-ban, a Lengyel Rallyn már versenyzett a rally Vb-n, és akkor a 4. pozícióban zárta a WRC 2 kategóriát.

180511 kajto n2

„A csapatunk most egy teljesen új kihívás előtt áll.” –kezdte a 39 esztendős pilóta. „Számunkra új és ismeretlen szakaszokkal fogunk találkozni, és nálunk sokkal tapasztaltabb ellenfelekkel kell majd felvennünk a kesztyűt. De mint mindig, most is készek vagyunk erre a hatalmas feladatra. Tudom, hogy velünk együtt nagyon sok rajongónk is várta már ezt a hírt. Szeretnék köszönetet mondani nekik a türelmükért, és a bizalmukért. Biztos vagyok benne, hogy továbbra is figyelemmel követik majd a versenyeinket, és hogy a jövőben is szurkolnak majd nekünk. Szeretnék köszönetet mondani a támogatóinknak is; a LOTOS Group-nak, a Delphi Technologies-nek és a Driving Experience-nek. A támogatásuknak köszönhetően megvalósulhat az, amire már régóta vártunk, hogy a WRC-ben szerepeljünk.”

Arról egyelőre nincsenek információk, hogy a Szardínia Rally után hol láthatjuk majd Kajtot versenyezni, ahogy még azt sem lehet tudni, hogy ki fogja majd diktálni neki az itinert a világbajnoki futamokon.

A Rally Italia Sardegna június 7-10. között kerül megrendezésre.

További híreink a rally világából