Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Ott Tänak Argentínában aratott fölényes győzelme után attól tartanak a rivális pilóták, hogy a motorfejlesztésen átesett Yaris WRC-k a szezon többi versenyén is hasonlóan jól fognak teljesíteni.

Tänak az Argentin Rallyn tíz szakaszsikert is bezsebelt a Toyota Yaris WRC volánja mögött, és végül 37,7 másodperces előnnyel megnyerte a dél-amerikai viadalt. A Hyundai Motorsport belga pilótája, Thierry Neuville a második helyen ért célba, azonban az AUTOSPORT-nak elárulta, hogy aggódik a Yaris WRC-k sebessége miatt.

„Nem vagyok boldog, mivel a verseny első két napján nem tudtunk leggyorsabb időt autózni, még akkor sem, ha keményen nyomtam a gázpedált.” –kezdte Neuvillle. „A Toyotások nagy lépést tettek, mivel sokat fejlődtek, és erősebbek lettek, ami nem igazán jó hír számunkra.”

A Toyota technikai igazgatója, Tom Fowler elárulta, hogy a fejlesztések a jobb vezethetőség érdekében történtek: „Továbbra is dolgozunk új alkatrészeken a motortérben, amiket majd ’jokerként’ használunk fel a homologizációnál.”

A bajnokság állása öt forduló után:

1. Sébastien Ogier   100 pont
2. Thierry Neuville   90
3. Ott Tänak   72
4. Andreas Mikkelsen   54
5. Dani Sordo   45

1. Hyundai Shell Mobis WRT   144 pont
2. M-Sport Ford World Rally Team   129
3. Toyota Gazoo Racing WRT   124
4. Citroen Total Abu Dhabi WRT   93

A rally világbajnokság május 17-20. között Portugáliában folytatódik.

További híreink a rally világából