Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Volkswagen még az idei szezon vége előtt be szeretné mutatni a Polo R WRC 2015-ös változatát. A német csapat autója 2015-ig nem lesz homologizáltatva...

... de a Polo – amely jelentős változáson megy keresztül, beleértve a légellenállás javítását, és a kormányváltót - két európai nemzeti versenyen fog szerepelni még ebben az évben.

Ez a módszer egy út a csapatok számára, hogy a megengedett negyvenkét tesztnapon túl további kilométereket menjenek az új autóval.

A Svéd Rally győztese, Jari-Matti Latvala támogatja csapata tervét. „Azt hiszem, érdekes lenne, ha az autó mehetne, és nagyon izgatott lennék a lehetőség miatt, hogy egy nemzeti versenyen indulhassak. Már beszéltünk erről a lehetőségről, hogy melyik futam jöhetne szóba ebben az évben. Számomra egy ilyen verseny kiváló tesztlehetőség lenne, hogy különböző utakon mehessek, ami igazán fontos.” – mondta a finn pilóta.

„Egy teszten ugyanazon a szakaszon mész oda-vissza, és egy idő után megtanulod a pályát, ami rossz irányba terelhet el a beállításokkal. Egy rally sokkal többet ér egy ilyen tesztnél. Még nem tudjuk, melyik versenyeket választjuk, de szeretnénk egy murvás és egy aszfaltos futamon is menni.” – tette hozzá Latvala.


További híreink a rally világából