Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Volkswagen Motorsport bejelentette, hogy várhatóan az októberi Katalán Rallyn fog debütálni a legújabb versenyautójuk, a Polo GTI R5.

A Volkswagen az első R5-ös versenygépét eredetileg a Német Rallyn szerette volna harcba küldeni, de a csapat a homologizáció előtt még módosítani akar pár dolgot az autón. Spanyolországban kétfajta útfelület is szerepel majd a programban. A verseny első napján murván, szombaton és vasárnap pedig már aszfalton kell majd bizonyítaniuk a pilótáknak.

„Jól alakulnak a tesztek.” –kezdte a Volkswagen Motorsport igazgatója, Sven Smeets. „A tesztpilóták nagyon pozitív visszajelzéseket adtak eddig a Polo GTI R5-ről, azonban a homologizáció előtt szeretnénk még pár változtatást végrehajtani. Spanyolország nagyon kedves helyszín számunkra, ugyanis itt ünnepeltük az első világbajnoki címünket, ami felejthetetlen pillanat volt. A vegyes útfelület miatt a Katalán Rally ideális verseny egy R5-ös autó bemutatkozásához.”

A Volkswagen Motorsport 2013 és 2016 között uralta a rally világbajnokságot. Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala és Andreas Mikkelsen összesen 43 futamgyőzelmet szerzett a Polo R WRC volánja mögött. A hannoveri alakulat 4 alaklommal hódította el a konstruktőri trófeát, míg Sebastien Ogier zsinórban 4 egyéni világbajnoki címet zsebelt be a Volkswagen pilótájaként.

A RallyRACC Catalunya – Rally De Espana október 25-28. között kerül megrendezésre.

További híreink a rally világából