Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Ken Block bejelentette, hogy négy év kihagyás után ismét rajthoz áll a rally világbajnokságban. Az amerikai pilóta az októberi Katalán Rallyn egy Ford Fiesta WRC-vel fog indulni.

Block idén az Amerikai Rally Bajnokság (ARA) három futamán (Oregon Trail Rally, New England Forest Rally, Idaho Rally International) egy 1993-as Ford Escort Cosworth volánja mögött fog szerepelni, míg a rally világbajnokság spanyolországi fordulójában az M-Sport által felkészített Ford Fiesta WRC-t terelgeti majd. Az 50 éves pilóta számára ez lesz az első alkalommal, hogy egy új generációs World Rally Car-ral versenyezhet. Blocknak természetesen Alex Gelsomino fogja diktálni az itinert.

180417 kenblock n

„Hatalmas erőfeszítés, és sok edzés kell ahhoz, hogy versenyezhess a WRC-ben.” –kezdte Block. „Mindezt bele fogom szorítani abba a rövid teszt-periódusba, ami a verseny előtt lesz. Nem tudok elegendő időt tölteni a kocsiban ahhoz, hogy megfelelően felkészüljek, de mindent ki fogok hozni ebből a lehetőségből.”

Block pályafutása 25. világbajnoki futamát fogja teljesíteni Spanyolországban; 2007-ben a Mexikó Rallyn debütált egy N-es Subaru Imprezával, legutóbb pedig 2014-ben láthattuk versenyezni a sorozatban. Legjobb eredményét a 2013-as Mexikó Rallyn érte el, amikor is a 7. helyre kormányozta be a Hoonigan Racing Division Ford Fiesta RS WRC-jét.

A RallyRACC Catalunya – Costa Daurada október 25-28. között kerül megrendezésre.

További híreink a rally világából