Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Jari-Matti Latvala navigátora, Miikka Anttila a 197. világbajnoki futamának vágott neki Korzikán, és ezzel megelőzte a ranglistán Carlos Sainz-cot, aki 196 versenyen indult el.

A 45 esztendős Anttila 1999-ben mutatkozott be a rally világbajnokságban Janne Tuohino mellett. - A finn páros a nyolcadik helyen teljesítette a Finn Rallyt egy Ford Escort WRC-vel. 2002-ben Mikko Hirvonennek is navigált, majd 2003-ban ült be először Jari-Matti Latvala mellé. Első győzelmét Latvala oldalán szerezte meg a 2008-as Svéd Rallyn, és azóta további 16 alkalommal ünnepelhettek közösen a pódium legmagasabb fokán.

A Korzika Rally nem úgy alakult Latvalaék számára, ahogy azt szerették volna, mivel a nyolcadik szakaszon egy balos kanyarban lesodródtak az útról, és eltaláltak egy fát. A balesetben megsérült a Toyota Yaris WRC bukócsöve is, így fel kellett adniuk a versenyt.

Miikka Anttila pályafutása három legemlékezetesebb pillanatáról mesélt a wrc.com-nak:

1. „A legszebb emlékem talán az, amikor 2010-ben első alkalommal sikerült megnyernünk a hazai futamunkat, a Finn Rallyt. Szombaton volt a befutó, és elképesztő volt az a tömeg, amely a díjátadó ceremóniánál fogadott minket.”

2.  „Az első győzelmünk, amelyet a 2008-as Svéd Rallyn szereztünk, szintén nagyon kedves emlék számomra. Ez csupán a második versenyünk volt a Ford gyári alakulatának színeiben, éppen ezért is volt nagyon különleges ez a siker.”

3. „A 2007-es szezon végén ellátogattunk az M-Sport bázisára, ahol Malcolm Wilson üdvözölt minket. A szezon során kapcsolatban álltunk az M-Sport-tal, mivel a Stobart színeiben versenyeztünk, de ez a látogatás egy hatalmas előrelépés volt számunkra.”

A versenyzők WRC-futamainak száma a Korzika Rallyt követően:

1. Miikka Anttila   197 verseny
2. Carlos Sainz   196
3. Petter Solberg   188
3= Denis Giraudet   188
3= Marc Marti   188
6. Jari-Matti Latvala   186
7. Stéphane Prévot   173
8. Sébastien Loeb   171
8= Daniel Elena   171
10. Jarmo Lehtinen   167

Forrás: wrc.com

További híreink a rally világából