Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Linda Jackson, a Citroen vezérigazgatója elárulta, hogy Sebastien Loeb kezében van a döntés, hogy jövőre visszatér-e teljes szezonra a WRC-be.

Loeb 2012-ben vonult vissza a rally vb-től, és azóta csak pár alkalommal ült be a volán mögé WRC futamon. Idén három versenyt is betervezett a francia, melyből kettőt már teljesített is; a Mexikó- és a Korzika Rallyn is remek tempóban autózott a kilencszeres vb-győztes pilóta, azonban mindkét versenyen peches volt. Mexikóban egy defekt miatt kellett lemondania a győzelemről, míg Korzikán a második szakaszon lecsúszott az útról, és az árokba ragadt a C3 WRC-je.

180414 sebastienloeb n

„Ami Korzikán történt az nagyon frusztráló.” –mondta Loeb. „Az első szakaszon jó ritmusban tudtunk autózni, harcoltunk, és jól is éreztük magunkat a kocsiban, de sajnos a második gyorsasági első kanyarjában beestünk az árokba.”

A Citroen vezérigazgatóját, Linda Jacksont arról kérdezte az AUTOSPORT, hogy szerinte visszatér-e Loeb a sorozatba: „Erre csak a szezon későbbi szakaszában tudok majd válaszolni, mivel ez teljes mértékben azon fog múlni, hogy Sebastien mit szeretne majd csinálni.”

Loeb idén még a Katalán Rallyn (október 25-28.) áll majd rajthoz a Citroen Total Abu Dhabi WRT C3 WRC-jével.

További híreink a rally világából