Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Bár még mindig nem született hivatalos döntés, hogy a Toyota visszatér-e a WRC porondjára a héten mégis nekiálltak tesztelni a Yaris WRC-t.

A Toyota Motorsport GmbH a Motorsport Italiával karöltve végezte a tesztprogramot Toszkánában, ahol Stephane Sarrazin és Sebastian Lindholm vezette a kocsit.

Az év elején az autó már kigurult a Toyota saját tesztpályájára Japánban, azonban murvás körülmények között most ment először az új Yaris.

„Még mindig nem érkezett hivatalos döntés a Toyotától a WRC-vel kapcsolatban. Ez a teszt a TMG projektje, amivel az a célunk, hogy felkészüljünk az esetleges visszatérésre.“ – mondta a TMG szóvivője.
„A kocsi, amellyel Olaszországban mentünk, soha nem fog versenykörülmények között szerepelni, mivel ez csak egy tesztautó.“

A Toyota áprilisban dönthet a program további sorsáról. Ha zöld utat is adnak a projektnek, nagy valószínűséggel megvárnák az új technikai szabályok bevezetését, ezért csak 2017-ben csatlakoznának a rally világbajnoksághoz.


További híreink a rally világából