Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Loeb egy defekt miatt veszítette el a Mexikó Rallyt. A francia pilóta három év kihagyás után tért vissza a bajnokságba.

Jól kezdődött Sebastien Loeb számára a Mexikó Rally. A pénteki napot a második helyen zárta a Citroen C3 WRC volánja mögött. A 44 esztendős pilóta szombaton tovább gyorsult, és sikerült átvennie a vezetést egykori csapattársától, Dani Sordotól, azonban a 14. szakaszon, a 30,97 kilométeres Guanajuatito 2-n eltalált egy követ, ami miatt defektet kapott. Loeb és navigátora, Daniel Elena megálltak kicserélni a sérült kereket, de ezzel több mint 2 percet veszítettek. Sordo ugyanezen a gyorsaságin kapott defektet, de ő nem állt félre kereket cserélni, így csupán 30 másodpercet veszített.

Loeb arra a kérdésre, hogy hiba volt-e megállniuk, a következőt mondta a wrc.com-nak: „Igen. Még ilyen idősen is szerzek új tapasztalatokat. Ez ostobaság volt, de úgy gondolom, hogy nem beszéltük át eléggé ezeket a szituációkat, én pedig rossz döntést hoztam. A kocsikban van egy jelző, ami mutatja ha defektet kapunk. Láttam a riasztást, és ahogy a Dakaron is tettem ilyen esetben, megálltam, hogy kicseréljük a kereket. Ez rossz döntés volt, mert így sokkal több időt veszítettünk, mintha tovább mentünk volna.”

Loeb örül, hogy bebizonyíthatta, hogy még mindig van helye a WRC mezőnyében, és hogy fel tudta venni a versenyt a fiatal pilótákkal.

„Jól éreztem magam a kocsiban.” –folytatta Loeb. „Jó volt vezetni az új generációs World Rally Car-t. Kicsit ugyan változtatnom kellett a vezetési stílusomon, de ez gyorsan megtörtént és a ritmust is megtaláltam, így nagyon élveztem a csatát az első helyért. Egy kicsit frusztráló volt, hogy a defekt miatt meg kellett állnunk, de ettől függetlenül ez egy remek hétvége volt.”

A 15. Rally Guanajuato Mexico végeredménye:
1. S.Ogier – J.Ingrassia (Ford Fiesta WRC) 3:54:08.0
2. D.Sordo – C.Del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC) +1:03.6
3. K.Meeke – P.Nagle (Citroen C3 WRC) +1:19.2
4. A.Mikkelsen – A.Jaeger (Hyundai i20 Coupe WRC) +1:38.4
5. S.Loeb – D.Elena (Citroen C3 WRC) +2:24.6

Loeb legközelebb Korzikán ül majd be a Citroen C3 WRC volánja mögé. A Korzika Rally április 5-8. között kerül megrendezésre.

További híreink a rally világából