Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Ogier Spanyolországban tesztelt a Mexikó Rally előtt, azonban a rossz időjárás miatt idő előtt kellett befejeznie a gyakorlást.

Az M-Sport Ford World Rally Team versenyzői a dél-spanyolországi Almeriában készültek fel a Mexikó Rallyra, azonban az erős havazás miatt, a tervezettnél két nappal korábban kellett összecsomagolniuk. Először Elfyn Evans ült be a Ford Fiesta WRC volánja mögé, majd Sebastien Ogier és Teemu Suninen következett. Evans gond nélkül teljesítette a tesztet, azonban Ogier már nem tudott annyit menni a Fiestával, mint amennyit szeretett volna, mivel intenzív havazás kezdődött a térségben. Suninen még rosszabbul járt, mivel ő egyetlen kilométert sem tudott megtenni az autóval.

„A srácok számára az lett volna a legfontosabb, hogy a Monte-Carlo -, valamint a Svéd Rally után murván is menjenek a kocsival.” –nyilatkozta az M-Sport egyik vezetője, Rich Millener az AUTOSPORT-nak. „Teemu sajnos nem tudott tesztelni, de Elfyn és Seb is tudott egy kis időt tölteni az autóban. Őszintén szólva, nem sok jelentősége volt ennek a tesztnek, mivel Mexikóban nagy tengerszint feletti magasságban valamint 30 fokban fogunk versenyezni, míg a spanyolországi tesztre ezek nem voltak jellemzőek.”

„A körülmények jók voltak, amikor mi teszteltünk.” –kezdte Elfyn Evans. „A nap végére egy kicsit mindig hűvösebb volt, de a keményebb keverékű abroncsokon tudtunk menni, - ez így nem volt a legideálisabb, de legalább megvolt az érzés.”

Két futam után Sebastien Ogier 10 ponttal marad el Thierry Neuville-től a ponttáblázatban. Elfyn Evans a 10., míg Teemu Suninen a 13. helyen áll jelenleg a bajnokságban. Az M-Sport csak a negyedik a konstruktőri értékelésben, igaz csupán 11 ponttal marad el az éllovas Hyundai Motorsporttól.

A 2018-as rally világbajnokság harmadik futamát, a Mexikó Rallyt, március 9-11. között rendezik meg.

További híreink a rally világából