Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Nasser Al-Attiyah egyre közelebb kerül ahhoz, hogy visszatérjen a rally világbajnokságba.

Al-Attiyah a 2018-as Dakar Rallyt a második helyen zárta a Toyota Gazoo Racing South Africa Toyota Hiluxával.
A 47 esztendős katari pilóta egyre közelebb van ahhoz, hogy ismét WRC-vel versenyezzen. A visszatérésre várhatóan az áprilisi Argentin Rallyn kerülhet majd sor. Tommi Mäkinen megerősítette, hogy csapata, a Toyota Gazoo Racing Puuppola-i bázisán dolgoznak egy negyedik Toyota Yaris WRC-n is. A finn azt is elárulta, hogy már folynak a tárgyalások a kétszeres Dakar-győztes Nasser Al-Attiyah-hal.

„Tárgyalunk Nasserral, azonban még nem született döntés, de az Argentin Rallyra készen fogunk állni.” –kezdte Mäkinen az Autosportnak. „Nasser egy privát versenyző, így a negyedik Yaris nem lenne gyári autó, de azt is mi készítenénk fel a futamokra. Megpróbálnánk úgy szervezni, hogy a szervizparkban a mi autóink mellé állhasson az övé is, ezzel segítve a logisztikát és a szükséges támogatást.”

„Öt vagy hat versenyről lenne szó, kezdve Argentínával, majd jöhetne Portugália, Szardínia és még pár futam. Marketing szempontjából jó lenne Nasserral együtt dolgozni, és természetesen a tapasztalata is sokat segítene nekünk. Azt nem tudom megmondani, hogy ő-e a leggyorsabb pilóta, de az biztos, hogy tökéletesen tudja, hogy mit kell csinálni ebben a sportban.” –tette hozzá a négyszeres világbajnok Tommi Mäkinen.

Al-Attiyah eddig 73 futamon állt rajthoz a rally világbajnokságban. Legjobb eredményét a 2012-es Portugál Rallyn érte el, amikor is a negyedik helyen ért célba egy Citroen DS3 WRC volánja mögött. 2015-ben megvédte a WRC 2-es bajnoki trófeáját, azóta viszont nem versenyzett a sorozatban.

Al-Attiyah mellett a Svéd Rallyn brillírozó Takamoto Katsuta is jó eséllyel pályázik a Yaris WRC pilótaülésére. A 24 éves japán versenyző hatalmas meglepetésre megnyerte a WRC 2 kategóriát Svédországban a Tommi Mäkinen Racing Ford Fiesta R5-ösével.

További híreink a rally világából