Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Nyilvánosságra hozták a rally világbajnokság soron következő futamának, a Mexikó Rallynak a nevezési listáját.

A szezon első murvás versenyére összesen 31 páros adta le a nevezését. Az M-Sport, a Hyundai, valamint a Toyota is három WRC-t indít, míg a Citroen csak két autóval áll rajthoz a León környéki szakaszokon.

Az M-Sport Ford WRT színeiben Sebastien Ogier, Elfyn Evans valamint Teemu Suninen fognak szerepelni. A Hyundai Motorsportnál ezúttal Dani Sordo kap lehetőséget a bizonyításra Thierry Neuville és Andreas Mikkelsen csapattársaként. A Toyota Gazoo Racing Yaris WRC-ivel Jari-Matti Latvala, Ott Tänak, valamint Esapekka Lappi száll majd harcba a bajnoki pontokért. Kris Meeke tavaly megnyerte a Mexikó Rallyt a Citroen C3 WRC volánja mögött, így idén is hasonló célokkal vág neki a futamnak. A Citroen Total Abu Dhabi WRT másik autójával a kilencszeres világbajnok Sebastien Loeb fog versenyezni. - Loeb eddig hat alkalommal (2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012) tudott diadalmaskodni Mexikóban.

A WRC 2-ben kilenc páros áll rajthoz. A Skoda Motorsport színeiben Pontus Tidemand és Kalle Rovanperä fognak versenyezni, míg Jari Huttunen a Hyundai Motorsport i20 R5-ösével indul Mexikóban. Nil Solans, Radik Shaymiev, Marco Bulacia Wilkinson, Gus Greensmith és Perdo Heller Ford Fiesta R5-tel, Benito Guerra pedig Skoda Fabia R5-tel vág neki a 22 gyorsasági szakasznak.

A 15. Rally Guanajuato Corona Mexico nevezési listája itt található.

A Mexikó Rally március 8-11. között kerül megrendezésre.

További híreink a rally világából