Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Hyundaios Thierry Neuville 4.9 másodperces előnnyel vezeti a Svéd Rallyt két csapattársa, Andreas Mikkelsen és Hayden Paddon előtt.

A csütörtök esti karlstadi szuperspeciálon Ott Tänak bizonyult a leggyorsabbnak. A Toyota Gazoo Racing WRT észt pilótája 0.3 másodperccel előzte meg csapattársát, Jari-Matti Latvalát, míg a harmadik időt Mads Ostberg autózta a Citroen C3 WRC-vel. Pénteken hét szakasz várt a mezőnyre. A 21.26 kilométeres Hof – Finnskog gyorsaságin Tänak volt a legjobb, így tovább tudta növelni az előnyét az összetettben. A délelőtt folyamán még Thierry Neuville és Andreas Mikkelsen tudott szakaszt nyerni. Sebastien Ogiernek, majd Ott Tänaknak is meggyűlt a baja a sok hóval, mivel ők rajtoltak elsőként a szakaszokon, így nekik kellett letakarítaniuk az útról a rengeteg havat.

„Nem jó! Elsőként indulunk, és sokkal több friss hó van itt, mint amennyi az első gyorsaságin volt.” –árulta el Ogier a harmadik szakasz beírójában.

A folytatásban Hayden Paddon és Craig Breen két-két részsikert könyvelhetett el. Nyolc szakasz után Thierry Neuville áll az élen, megelőzve Andreas Mikkelsent és Hayden Paddont. Ogierék délután is küzdöttek a rengeteg hóval. Tänak a kilencedik, Ogier pedig csak a tizenkettedik helyen zárta a napot.

A WRC 2-ben kisebb meglepetésre a japán Takamoto Katsuta vezet Pontus Tidemand és Ole Christian Veiby előtt. A WRC 3-ban a svéd Emil Bergkvist áll az élen a Ford Fiesta R2T-vel. A Historic kategóriát Petter Solberg vezeti a Ford Escort RS 1800 MKII volánja mögött, 22 másodperccel megelőzve a Volvo 242-vel versenyző Arne Rådströmöt.

A Svéd Rally állása nyolc szakasz után:

1. T.Neuville – N.Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) 1:16:13.1
2. A.Mikkelsen – A.Jaeger (Hyundai i20 Coupe WRC) +4.9
3. H.Paddon – S.Marshall (Hyundai i20 Coupe WRC) +12.1
4. C.Breen – S.Martin (Citroen C3 WRC) +12.6
5. M.Ostberg – T.Eriksen (Citroen C3 WRC) +13.2
6. T.Suninen – M.Markkula (Ford Fiesta WRC) +29.6
7. E.Lappi – J.Ferm (Toyota Yaris WRC) +38.5
8. JM.Latvala – M.Anttila (Toyota Yaris WRC) +1:06.2
9. O.Tänak – M.Järveoja (Toyota Yaris WRC) +1:29.0
10. K.Meeke – P.Nagle (Citroen C3 WRC) +1:43.6

Szombaton újabb nyolc szakasz vár a mezőnyre. A nap első gyorsaságiján, a 19.88 kilométeres Torntorp 1-en, 7 óra 54 perckor rajtol majd el az első páros.

További híreink a rally világából