Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Volkswagen Motorsport azt tervezi, hogy megmutatja a rajongói számára a 2017-es Polo R WRC-t.

A VW a 2016-os szezon végén szállt ki a rally világbajnokságból, így a 2017-es Polo R WRC sosem került bemutatásra. A Volkswagen Motorsport igazgatója, Sven Smeets elárulta, hogy a csapat hannoveri gyárában áll egy teljesen kész Polo R WRC, amellyel a 2017-es Monte-Carlo Rallyn szerepeltek volna. Bár versenykörülmények között már sosem fogjuk látni a kocsit, a csapat a közeljövőben lerántaná a leplet a 2017-es Volkswagen Polo R WRC-ről.

„A kocsi nem megy sehova, de egy nap bemutatjuk majd a közönségnek, hogy az emberek láthassák a teljesen kész Polo-t is, és hogy ne csak a zebramintás tesztfestéssel megismert autó jusson az eszükbe az új generációs Polo R WRC hallatán.” – árulta el Sven Smeets az Autosport-nak. „Eddig nem volt sok időnk gondolkozni azon, hogy mikor és hol mutassuk be a kocsit, de szeretnénk egyszer ezt megtenni, mintha csak a 2017-es Monte-Carlo Rally rajtja előtt lennénk. Érdekünkben áll a kocsi bemutatása, de előtte egyeztetnünk kell a partnereinkkel.”

Sven Smeets hozzátette, hogy még arról sem beszéltek, hogy melyik pilóta vezetné az autót, mivel Sebastien Ogier jelenleg az M-Sport-nál, Jari-Matti Latvala a Toyotánál, Andreas Mikkelsen pedig a Hyundainál versenyez.

„A bemutatóval talán meg kell várnunk, hogy valamelyik korábbi versenyzőnk visszavonuljon. - A jó dolgokra mindig érdemes várni!” – viccelődött Smeets.

A Volkswagen a közösségi médiában már a következő hónapokban leránthatja a leplet a 2017-es Polo R WRC-ről.

További híreink a rally világából