Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Petter Solberg pénteken részt vett a Volkswagen Motorsport svédországi tesztjén, ahol beülhetett a német csapat legújabb rallyautójába, a Polo GTI R5-be.

A norvég pilóta 2017-ben bronzérmes lett a rallycross vb-n a VW Polo RX Supercar volánja mögött, míg csapattársa, Johan Kristoffersson elhódította a bajnoki trófeát.

A rally- és rallycross-világbajnok norvég pilóta Jämtland tartományban tesztelte az új Polo-t havas körülmények között. Solbergen kívül eddig csak Pontus Tidemandnak és Raimund Baumschlagernek volt alkalma vezetni a kocsit.

„Fantasztikus volt ismét beülni egy rallyautó volánja mögé, és együtt dolgozni a Volkswagen Motorsporttal az új Polo GTI R5 tesztjén.” –árulta el Solberg.

180127 solbergvw n2

Az első Polo GTI R5-ösök már gazdára is találtak: Az osztrák BRR Racing három autót rendelt - Raimund Baumschlager tavaly megnyerte az osztrák bajnokságot egy VW Polo R WRC-vel. Belgiumból szintén három megrendelés érkezett; a BMA kettő, míg a THX Racing egy Polo-t vásárol. A finn Printsport Oy team, és az olasz HK Racing két-két autóra tart igényt. Ezen kívül Portugáliából, Svédországból, sőt még Paraguayból is kapott megrendelést a Volkswagen Motorsport.

fotók: facebook.com/PetterSolbergWRX

További híreink a rally világából