Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Ott Tänak elárulta, hogy azért szerződött át a Toyotához, mert úgy érezte, hogy az M-Sport-nál csak másodikszámú pilóta volt Sebastien Ogier mögött.

 

Tänak a 2017-es szezon végén hagyta el a cumbriai alakulatot. Tavaly két versenyt is megnyert a Ford Fiesta WRC-vel, az egyéni bajnokságot pedig a harmadik helyen zárta.

„Már rögtön az első Toyotás évemben szeretnék harcba szállni a bajnoki címért.” –kezdte az észt pilóta az autosport.com-nak. „A Toyotás srácok nagyon jól teljesítettek, és megmutatták a csapatban rejlő potenciált. Nagyon jó volt Sebastiennel együtt dolgozni, és egy nagyon erős csapatot alkottunk, de az M-Sport-nál néha szűkös volt a pénzügyi keret, így a mi autónk fejlesztése sokszor háttérbe szorult. Tavaly másodikszámú versenyző voltam, és ez sem a jövőmre, sem pedig a bajnoki esélyeimre nézve nem volt túl fényes. A Toyotával lehetőségem lesz majd arra, hogy harcba legyek a bajnoki címért.”

180117 tanak n2

Tänak a Toyota Gazoo Racing Monte-Carlo Rally előtti tesztjén már vezette a Yaris WRC-t, a hónap végén pedig havas körülmények között folytatják a felkészülést a Svéd Rallyra.

„Hatalmas a különbség a Fiesta és a Yaris között, de nem tudok negatívat mondani egyik autóról sem.” –árulta el Tänak. „A Toyotával esélyesek lehetünk az első helyre a Monte-Carlo Rallyn, de talán okosabb lenne, ha nem kockáztatnánk a győzelemért. A szezonnyitón szeretnék egy jó eredményt elérni a Yaris-szal, és értékes pontokat gyűjteni. A Monte-Carlo Rally után lesz pár verseny, ahol majd keményebben nyomhatjuk; a svéd pályák nekem és az autónak is nagyon fekszenek.”

 

 

További híreink a rally világából