Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Hyundai Motorsport norvég pilótája, Andreas Mikkelsen úgy véli, hogy az i20 Coupe WRC nagyon hasonlít arra a Volkswagen Polo R WRC-re, amely négy éven át uralta a rally világbajnokságot.

 

Sebastien Ogier 2013 és 2016 között 4 világbajnoki címet szerzett a Volkswagen Polo R WRC-vel. A német autógyártó vállalat a 2016-os szezon végén szállt ki a bajnokságból, így Ogiernek, Jari-Matti Latvalának és Andreas Mikkelsennek is új állás után kellett néznie. Mikkelsen tavaly egy Skoda Fabia R5-össel vágott neki a szezonnak, majd a Szardínia-, a Lengyel- és a Német Rallyn már a Citroen autójával, a C3 WRC-vel állt rajthoz. A szezont mégsem a francia csapattal fejezte be a 28 esztendős norvég pilóta, hanem a Hyundai Motorsport színeiben indult az évad utolsó három fordulójában.

180113 mikkelsen n2

Mikkelsen három futamot is megnyert a Volkswagen Motorsport pilótájaként. Véleménye szerint az i20 Coupe WRC teljesítménye laza útfelületen nagyon hasonlít korábbi versenyautójának, a Polo R WRC-nek a teljesítményéhez.

„Különösen a murvás versenyeken élveztem a versenyzést az i20 volánja mögött. Ezeken a futamokon úgy éreztem magam, mintha visszaültem volna a Polo-ba.” –kezdte Mikkelsen. „A Citroen C3 WRC-t murván kicsit nehezebb volt vezetni, de aszfalton az is remekül teljesített. Úgy gondolom, hogy a lehető legjobb csapatban vagyok ahhoz, hogy a bajnoki címért szállhassak harcba. Nagyon jól érzem magam az autóban, így jó esélyekkel vágunk neki az évnek, és harcolni tudunk majd a győzelmekért.”

A Hyundai Motorsport Portugáliában négy autóval fog szerepelni.
Thierry Neuville és Andreas Mikkelsen idén teljes szezont megy, míg Dani Sordo és Hayden Paddon felváltva fogják vezetni a harmadik i20 Coupé WRC-t. A Hyundai Motorsport első embere, Michel Nandan bejelentette, hogy a Portugál Rallyn Sordo és Paddon is lehetőséget kap majd a bizonyításra, így az alzenaui alakulat négy autóval fog versenyezni a szezon hatodik fordulójában.

 

További híreink a rally világából