Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az M-Sport Ford World Rally Team bejelentette, hogy Teemu Suninen idén nyolc versenyen is lehetőséget kap majd a bizonyításra a Ford Fiesta WRC volánja mögött.

 

A 23 esztendős finn pilóta a februári Svéd Rallyn ülhet majd be először az M-Sport harmadik Fiesta WRC-jébe. A havas versenyt követően hat murvás futamon, a Mexikó-, a Portugál-, a Szardínia-, a Finn-, a Török- és a Wales Rallyn áll majd rajthoz, Spanyolországban pedig aszfalton is megmutathatja majd a tudását.

Suninen 2017-ben Finnországban és Lengyelországban is versenyezett már World Rally Car-ral. Előbbi futamot a negyedik, utóbbit pedig a hatodik helyen zárta.180112 suninen n2

„Ez egy remek lehetőség lesz számunkra, hogy megmutassuk a bennünk rejlő potenciált.” –kezdte Suninen. „Szeretnék nyugodt lelki állapotban rajthoz állni majd ezeken a rallykon. Nem akarunk kockáztatni, és az egyéni bajnokságra sem kell majd odafigyelnünk. Ezt fogjuk tenni versenyről-versenyre, és a lehető legtöbbet ki akarjuk majd hozni az összes futamból. Nagyon várom már, hogy visszaülhessek egy csúcskategóriás autó volánja mögé, és igyekszem majd a lehető legtöbbet tanulni a szezon során.

Suninen a Monte-Carlo- és a Német Rallyn a WRC 2-ben fog rajthoz állni egy R5-ös Ford Fiestával.

„Nincsenek kétségeink Teemu tehetségét illetően, és biztosak vagyunk benne, hogy ő a jövő egyik bajnoka.” –árulta el az M-Sport vezetője, Malcolm Wilson. „Idén nyolc futamon is lehetőséget kap, ahol rengeteg tapasztalatot gyűjthet majd. Azonban nem lennék meglepődve, ha egy-két versenyen már a dobogós helyekért harcolna.”

 

 

További híreink a rally világából