Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Bryan Bouffier ülhet be az M-Sport harmadik Ford Fiesta WRC-jébe az idei szezon két futamán.

A francia pilóta a Monte-Carlo Rallyn, valamint Korzikán lesz Sebastien Ogier és Elfyn Evans csapattársa.

Bouffier Monte-Carlóban és Korzikán is tudott már diadalmaskodni korábban az IRC valamint az ERC keretein belül. Előbbi futamot 2011-ben, utóbbit pedig 2013-ban nyerte meg. 2014-ben Sebastien Ogier mögött a második helyen ért célba a hercegségben egy Ford Fiesta RS WRC-vel. 2016-ban technikai hiba miatt a hetedik helyről esett ki Bouffier a Montén, azonban tavaly a bronzérmes pozícióban végzett a WRC 2-ben egy Ford Fiesta R5 volánja mögött.

180108 bouffier n2

„Őszintén szólva, nem gondoltam volna, hogy lehetőségem lesz egy ilyen autóval versenyezni. Szóval most nagyon izgatott vagyok.” –kezdte a 39 esztendős Bouffier. „Mindig nagy örömmel dolgozok együtt Malcolm Wilsonnal, valamint az M-Sporttal, és nagyon büszke vagyok arra, hogy a 2017-ben elért csodálatos sikereik után, ismét náluk versenyezhetek. A Monte-Carlo – és a Korzika Rally két különböző jellegű verseny, de mindkettő a kedvenceim közé tartozik. Ez a két futam a szezon két francia állomása, és mindig hatalmas élmény hazai pályán menni, főleg majd most, amikor már az új autóval állhatok rajthoz.”

Az M-Sport első embere, Malcolm Wilson elárulta, hogy azért esett Bouffierre a választásuk, mert páratlan tapasztalattal rendelkezik az említett két fordulóról. Arról, hogy a szezon további részében ki fogja vezetni a csapat harmadik autóját, várhatóan majd a héten megrendezésre kerülő birminghami Autosport International Show-n (január 11-14.) fognak bővebb információkkal szolgálni.

További híreink a rally világából