Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A junior világbajnokság (JWRC) az elmúlt évek során egy igazán globális versenyszériává nőtte ki magát. Eddig nyolc fiatal pilóta adta le a nevezését a 2018-as szezonra.

 

A bajnokságban mindenki egyforma Ford Fiesta R2-essel bizonyíthat, amelyeket az egyliteres turbós EcoBoost erőforrással láttak el. Eddig összesen nyolc fiatal tehetség neve szerepel a nevezési listán; Olaszországból, Chiléből, Írországból, Lettországból, Új-Zélandról, Svédországból és az Egyesült Királyságból. Minden bizonnyal izgalmas csatákat fogunk látni ebben a kategóriában is, ugyanis a JWRC bajnoka 2019-ben a WRC 2-ben indulhat majd egy R5-ös Ford Fiestával, amely mellé 200 darab gumiabroncsot kap a Pirellitől, valamint versenyüzemanyagot a Panta-tól.

171220 jwrc n2

A JWRC menedzsere, Maciej Woda a következőket mondta: „Ebben a bajnokságban havas-, aszfaltos- és murvás futamokon is megmutathatják a fiatal pilóták a tehetségüket. Itt mindenki ugyanolyan Ford Fiesta R2-vel bizonyíthat a rally világbajnokság legismertebb gyorsasági szakaszain. Már van néhány érdekes név a jelentkezők között, és már alig várom, hogy bejelenthessük a teljes névsort. A versenyzőknek január közepéig van lehetőségük leadni a nevezésüket. Minden bizonnyal izgalmas csatákat láthatunk majd az előttünk álló szezonban.”

A JWRC 2018-as naptára:

Február 15-18. - Svéd Rally
Április 5-8. - Korzika Rally
Május 17-20. - Portugál Rally
Július 26-29. - Finn Rally
Szeptember 13-16. - Török Rally

Forrás: M-Sport

 

 

További híreink a rally világából