Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Loeb 2018-ban három futamon is rajthoz áll a rally világbajnokságon. A kilencszeres vb-győztes pilótának természetesen ezúttal is Daniel Elena fogja diktálni az itinert a Citroen C3 WRC-ben.

 

Sebastien Loeb, aki 2004 és 2012 között zsinórban kilenc alkalommal hódította el a bajnoki trófeát, Mexikóban, Korzikán és Spanyolországban fog indulni a Citroen Total Abu Dhabi WRT színeiben. A francia pilóta ezen a három futamon Craig Breent fogja helyettesíteni a Versailles-i alakulatnál. A Loeb visszatéréséről szóló pletykák akkor keltek szárnyra, amikor a 43 esztendős versenyző augusztusban kipróbálta a C3 WRC-t.

171220 loeb n2

„Az az érzés, amit a rallyzás nyújt, az egyik legizgalmasabb dolog, amit valaha is tapasztaltam. Nagyon várom már, hogy versenykörülmények között is vezethessem az új generációs WRC-t. Örülök, hogy ismét tagja lehetek annak a csapatnak, amellyel oly sok sikert értünk el.” –nyilatkozta Loeb.

Loeb Spanyolországban nyolc, Mexikóban hat, Korzikán pedig négy alkalommal tudott diadalmaskodni az elmúlt évek során.

„Nincsenek elvárásaim magammal szemben, csak élvezni akarom a versenyzést. Úgy gondolom, hogy a francia futamot nem hagyhatom ki, főleg mivel szeretek aszfalton menni, bár nem ismerem a Korzika Rally mostani útvonalát. Spanyolország jó lehetőségnek tűnik, ugyanakkor kemény versenyre számítok, mivel sok idő telt azóta, amióta utoljára mentem itt. A Mexikó Rallyról sok szép emlékem van, és a szakaszok sem változtak túl sokat az utóbbi években.” –tette hozzá a francia pilóta.

 

 

További híreink a rally világából