Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Skoda Motorsport kedden délután a csehországi sajtótájékoztatóján jelentette be a 2018-as csapatfelállását; Pontus Tidemand és Jan Kopecký is marad a Skodánál, és rajtuk kívül három fiatal tehetség is csatlakozik a Mladá Boleslav-i alakulathoz.

 

A 17 esztendős Kalle Rovanperä a rally világbajnokság legfiatalabb gyári pilótája lesz, aki a Skoda Fabia R5-tel bizonyíthat majd jövőre. Rovanperä mellett Ole Christian Veiby (21) valamint Juuso Nordgren (21) is a cseh csapat színeiben indul majd jövőre a WRC 2-ben.

171213 rovanpera n2

„Örülünk, hogy Pontus Tidemand és Jan Kopecký is marad a csapatunknál.” –mondta a Skoda Motorsport igazgatója, Michal Hrabánek. „A fiatal pilótáink, Ole Christian Veiby és Juuso Nordgren is már bebizonyítottak, most pedig egy újabb tehetséges fiatal versenyzőt köszönthetünk a családunkban, a 17 esztendős Kalle Rovanperät.”

Rovanperä az októberi Wales Rallyn az M-Sport Ford Fiesta R5-ösével mutatkozott be a rally vb-n, a múlt hétvégén pedig megnyerte az olaszországi Bolognában megrendezett Memorial Bettega-t egy Ford Fiesta RS WRC-vel. A finn pilótát az M-Sport és a Skoda Motorsport is tárt karokkal várta, de végül az utóbbi mellett döntött.

 

 

További híreink a rally világából