Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Volkswagen Motorsport a spanyolországi Mallorca szigetén ma hivatalosan is bemutatta a legújabb versenyautóját, a Polo GTi R5-öt.

Az új kocsi tesztelése már elkezdődött, és várhatóan a 2018-as szezon második felében fog debütálni versenykörülmények között.

A Volkswagen Motorsport négy egyéni és négy konstruktőri bajnoki címet zsebelt be 2013 és 2016 között a WRC-ben. A Polo GTi R5 novemberben már megtette az első tesztkilométereket Dieter Depping és Pontus Tidemand jóvoltából. A hatodik generációs Polo alapjaira épített versenyautó várhatóan jövő augusztusban fog bemutatkozni a WRC 2-ben.

171204 pologtir5 n2

Az új Polo GTi R5-ben egy 1,6 literes, soros, négyhengeres turbós erőforrás dolgozik, ami 272 lóerő, valamint 400 Nm-es forgatónyomaték leadására képes. A kocsi állandó négykerék-meghajtású, és mindössze 1.320 kilogramm, aminek köszönhetően 4,1 másodperc alatt gyorsul 0-ról - 100 km/h-ra.

További híreink a rally világából