Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az M-Sport bejelentette, hogy a Sebastien Ogier – Julien Ingrassia, valamint az Elfyn Evans – Daniel Barritt párosokkal fog szerepelni a rally világbajnokság 2018-as évadában.

 

Az M-Sport idén megnyerte a konstruktőri bajnokságot, Sebastien Ogier pedig bezsebelte az ötödik bajnoki címét is. A franciák ötszörös világbajnoka sokáig hezitált, hogy hol folytassa a pályafutását, de végül a cumbriai alakulat mellett döntött.

Elfyn Evans Walesben megszerezte első WRC-s futamgyőzelmét a DMACK-os Fiestával, és talán ennek is köszönhető, hogy 2015 után jövőre ismét az M-Sport overállját öltheti majd magára.

”Nagyszerű hír, hogy Sebastien és Elfyn továbbra is a csapatunkat fogják erősíteni.” –kezdte az M-Sport első embere, Malcolm Wilson. „Régóta törekedtünk arra, hogy aláírjuk velük a szerződést, és most, hogy ez megtörtént, már a jövő évre koncentrálhatunk. Sebastiennel és Elfynnel esélyünk lesz megvédeni a bajnoki címünket. Az biztos, hogy nem lesz könnyű dolgunk, mivel az ellenfeleink nem fognak tétlenül ülni; 2018-ban még nagyobb csatákra számítok, de ezzel a két sráccal jó esélyekkel indulunk a bajnokságban. Nem látom akadályát annak, hogy ne tudnánk megismételni az idei sikereinket, és látva a csapat reagálást ma délután, tudom, hogy továbbra is mindenki 110 százalékot fog nyújtani.”

171129 m sport n2

„Nagyon jó érzés, hogy végre bejelenthetjük a 2018-as terveinket.” –árulta el Sebastien Ogier. „Lenyűgöző az, amit együtt megvalósítottunk, és azt szeretném, hogy folytassuk ezt a sorozatot, és hogy megvédjük azt, amit közösen elértünk. Egy nagyon izgalmas szezonon vagyunk túl. Nagyon sokat jelent nekem ez a sport, és ez a csapat hatalmas szenvedéllyel áll hozzá a dolgokhoz. - Ez is segített a döntésem meghozatalában. Keményen fogunk dolgozni, hogy még több sikert érjünk el közösen.”

171129 m sport n3

„Az egész csapatnak fantasztikusan alakult ez az év, így nagyon jó érzés, hogy jövőre is együtt dolgozhatunk majd.” –mondta Elfyn Evans. „Megszereztük az első győzelmünket, így készek vagyunk a következő lépések megtételére. Úgy gondolom, hogy egy nagyon izgalmas szezon előtt állunk. Őszintén szólva alig várom, hogy ismét a volán mögé ülhessek, és már számolom a napokat a Monte-Carlo Rallyig. Keményen fogunk dolgozni a karácsonyi szünetben is, hogy teljes mértékben felkészüljünk, és az lesz a célunk, hogy folytassuk azt, amit idén sikeresen elkezdtünk.”

Azt, hogy ki fogja vezetni a harmadik Ford Fiesta WRC-t, a következő hetekben hozzák majd nyilvánosságra.

forrás: M-Sport

 

 

További híreink a rally világából