Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Volkswagen Motorsport a dél-franciaországi Fontjoncouse-ban kezdte el a legújabb versenyautójának, a Polo GTi R5-nek a tesztelését.

A német márka 4 világbajnoki címet nyert versenygépe, a Polo R WRC is ugyanitt tette meg az első kilométereket még 2011-ben.

 A háromnapos teszt alatt a Volkswagen Motorsport fejlesztőpilótája, Dieter Depping valamint a WRC 2 2017-es bajnoka, Pontus Tidemand is vezette a Polo GTi R5-öt. Az első napon aszfalton próbálgatták az új kocsit, majd később murván is meghajtották a 270 lóerős kis méregzsákot.

„Ez a teszt elsősorban arról szólt, hogy minél több kilométert tegyünk meg az autóval, hogy a lehető legtöbb adatot gyűjtsük be a mérnökeink számára. Egy valamit már most elárulhatok: az R5-ös Polo egy nagyon jó autó, ami nagyon gyors és precíz. Rögtön otthonosan éreztem magam, ahogy beültem a volán mögé.” –árulta el Dieter Depping.

„Egy sikeres teszt mindig nagy motivációt ad.” –kezdte a Volkswagen Motorsport vezetője, Sven Smeets. „Miután rengeteg időt töltöttünk a számítógépes tervezéssel, végre megmutathatjuk, hogy mire is képes a Polo GTi R5 az utakon, ahol értékes információkat szereztünk az autó további fejlesztéséhez.”

A Volkswagen várhatóan nem lesz gyári csapatként jelen a bajnokságban, de technikai támogatást fog nyújtani az ügyfelei számára.

További híreink a rally világából