Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Citroen legújabb versenyautója, a C3 R5 a november végén megrendezésre kerülő Rallye du Var-on fog debütálni a nagyközönség előtt. A kocsit a francia bajnok, Yoann Bonato fogja vezetni az aszfaltos futamon.

 

Bonato idén négy győzelmet is aratott a francia bajnokságban a DS3 R5 volánja mögött, a Rallye du Var-on pedig előfutóként fog szerepelni a mezőny előtt. A pilóta szerint nehéz összehasonlítani a C3 R5-öt a DS3 R5-tel.

„Ez az első alkalom, hogy jelen vagyok egy autó fejlesztésénél. Nehéz összehasonlítani a C3 R5-öt az elődjével, a DS3-massal, mivel mindenben különböznek. Teljesen olyan érzés, mintha egy magasabb szintre léptünk volna.” -árulta el a 34 éves francia pilóta.

171109 c3r5 n2

Stephane Lefebvre, Craig Breen, valamint Yoann Bonato szeptember óta több mint 4000 tesztkilométert tett meg a C3 R5-tel murván és aszfalton egyaránt.

Yves Matton, a Citroen Racing vezetője a következőket mondta: „A Rallye du Var-on alkalmunk lesz bemutatni az autónkat az érdeklődők számára. Emellett a technikai csapatunk összehasonlíthatja majd a különböző versenykörülmények között kapott adatokat a teszteken szerzett információkkal.”

A C3 R5 várhatóan 2018 első felében lesz elérhető, miután befejeződik az autó tesztelése és átesik a homologizáción.

A Rallye du Var november 24-26. között kerül megrendezésre.

 

 

További híreink a rally világából