Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Ogier a Wales Rallyn megszerezte az ötödik világbajnoki trófeáját is, azonban még nem döntötte el, hogy hol folytatja a pályafutását 2018-ban, - vagy hogy esetleg szögre akasztja-e a bukósisakját.

 

Ogier idén két futamgyőzelmet is aratott a Ford Fiesta WRC-vel, és további hét alkalommal állhatott fel a pódiumra. Egyedül a Finn Rallyt zárta pont nélkül, mivel a verseny előtti tesztbalesetét követően a pénteki negyedik szakaszon, a 21 kilométeres Jukojärvi-n is hibázott.

A 33 éves pilóta arra a kérdésre, hogy gondolt-e már a visszavonulásra, a következőket mondta a wrc.com-nak: „Igen, már fontolóra vettem. Természetesen az ilyen pillanatok (bajnoki cím megnyerése), arra késztetnek, hogy átgondoljam a vállalt kockázatokat, különösen az olyanokat, amit a teszten is átéltem. Annál a balesetnél nem tudtam semmit csinálni, az egy szerencsétlen eset volt. Egy tempós kanyarban nagy kövek voltak előttünk az úton, és sajnos nem tudtam elkerülni őket. Hatalmasat estünk.”

Ogier felesége, Andrea Kaiser tavaly júniusban adott életet első közös gyermeküknek, Tim-nek.

„Sok értékes időt töltök el otthon a feleségemmel és a kisfiammal, és természetesen ekkor másképp látom az életet, de aztán jön egy ilyen hétvége… Ugyan nem nyertem, de így is hatalmas öröm volt a volán mögött ülni, ráadásul nagyon élveztem, mivel ezek az eddigi leggyorsabb WRC-k. Mindig alaposan átgondolom a döntéseimet a bajnokságban és az életemben egyaránt, ezért nem tudok könnyen választani. Őszinte leszek, ez most sincs másként. Még át kell néznem a különböző lehetőségeket, és csak utána fogok dönteni.”

 

 

 

További híreink a rally világából