Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Tarolt az M-Sport a Wales Rallyn; Elfyn Evans megszerezte pályafutása első futamgyőzelmét, míg Sebastien Ogier elhódította az ötödik bajnoki trófeáját.

 

Elfyn Evans már pénteken az élre ugrott a DMACK gumiabroncsokkal felszerelt Ford Fiesta WRC-vel. A walesi pilóta a 21 gyorsasági szakaszból 9-et megnyert, és a versenyen 37,3 másodperces előnnyel ért célba Thierry Neuville előtt. A Hyundai Motorsport belga kiválósága hatalmas csatát vívott Sebastien Ogier-vel az ezüstérmes pozícióért. A franciát szombaton egy defekt, valamint fékhiba is hátráltatta, azonban így is a második helyen zárta a napot. Vasárnap Neuville megelőzte Ogiert az összetettben, és folyamatosan növelni tudta az előnyét a Fordos ellenfeléhez képest. Ogiernek hátrafelé is figyelnie kellett, ugyanis Jari-Matti Latvala, Andreas Mikkelsen és Ott Tänak is 10 másodpercen belül volt tőle. A Power Stage-en Neuville volt a leggyorsabb, megelőzve Kris Meeket, Jari-Matti Latvalát, Sebastien Ogiert és Andreas Mikkelsent. Elfyn Evans magabiztosan nyerte meg a hazai futamát, Thierry Neuville és Sebastien Ogier előtt. Utoljára 2000-ben tudott brit pilóta nyerni a szigetországban, mégpedig Richard Burns a Subaru Impreza WRC volánja mögött.

„Nem találok szavakat. Ez egy nagyon kemény év volt, és szeretném megköszönni az M-Sport szakembereinek valamint Malcolmnak ezt a sikert. Fantasztikus érzés megnyerni a bajnokságot ezzel a csapattal.” –mondta az immár ötszörös világbajnok Sebastien Ogier.

171029 walesrallygb n2

A WRC 2-ben Pontus Tidemand diadalmaskodott a Skoda Fabia R5-tel, és ezzel megnyerte a bajnokságot. A svéd pilóta mögött Eric Camilli lett a második, Tom Cave pedig a harmadik pozícióban ért célba a Ford Fiesta R5-tel. Kalle Rovanperä a kategória 15. helyén teljesítette a távot az első világbajnoki futamán.
A WRC 3-ban a francia Raphaël Astier győzött a Peugeot 208 R2 volánja mögött, megelőzve az olasz Enrico Brazzolit.

A 73. Dayinsure Wales Rally GB végeredménye:

1. E.Evans – D.Barritt (Ford Fiesta WRC) 2:57:00.6
2. T.Neuville – N.Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) +37.3
3. S.Ogier – J.Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +45.2
4. A.Mikkelsen – A.Jaeger (Hyundai i20 Coupe WRC) +49.8
5. J-M. Latvala – M.Anttila (Toyota Yaris WRC) +50.3
6. O.Tänak – M.Järveoja (Ford Fiesta WRC) +1:02.3
7. K.Meeke – P.Nagle (Citroen C3 WRC) +1:20.5
8. H.Paddon – S.Marshall (Hyundai i20 Coupe WRC) +2:16.3
9. E.Lappi – J.Ferm (Toyota Yaris WRC) +2:46.5
10. D.Sordo – M.Martí (Hyundai i20 Coupe WRC) +3:50.5

A bajnokság állása:

1. Sebastien Ogier 215 pont
2. Thierry Neuville 183
3. Ott Tänak 169
4. Jari-Matti Latvala 136
5. Elfyn Evans 118

A 2017-es rally világbajnokság utolsó fordulójának Ausztrália ad majd otthont. A Kennards Hire Rally Australia november 16-19. között kerül megrendezésre.

 

 

További híreink a rally világából