Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Toyota hivatalosan is bejelentette, hogy 2018-tól Ott Tänak fogja vezetni az egyik Yaris WRC-t. Az észt pilóta teljes szezont fog menni a japán márkával és Jari-Matti Latvalával valamint Esapekka Lappival alkot majd egy csapatot.

 

Tänak a tavalyi Lengyel Rallyn közel állt ahhoz, hogy megszerezze WRC-s pályafutása első futamgyőzelmét. Akkor egy defekt miatt kellett lemondania erről a sikerről, azonban idén Szardínián már összejött neki a győzelem. Olaszország után Németországban is diadalmaskodni tudott a Ford Fiesta WRC-vel, így jelenleg második a bajnokságban és esélyes a bajnoki címre. A Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke, Tommi Mäkinen üdvözölte a 30 éves pilótát a csapatában.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy Ott velünk fog versenyezni jövőre. Már egy ideje figyelemmel követjük a pályafutását. Ő egy személyben képviseli a fiatalságot és a tapasztaltságot, emellett kiváló a mentális attitűdje, így tökéletesen illik a csapatunkba.” –nyilatkozta a négyszeres világbajnok finn pilóta.

A csapat sportigazgatói posztján is változás lesz; Jarmo Lehtinen helyét az a Kaj Lindström veszi majd át, aki Juho Hänninen mellett navigált idén az egyik Yaris WRC-ben.

„Ahogy a Yaris WRC, Ott is felülmúlt minden várakozást az idei szezonban, ezért biztos vagyok benne, hogy nagyon sikeres munkát tudunk majd együtt végezni.” –mondta Lindström.

171018 tanak n2

Malcolm Wilson, az M-Sport első embere megköszönte Tänaknak az eddigi munkáit: „Nehéz szívvel köszönünk el Ott-tól, és Martintól (Martin Järveoja, Tänak navigátora), akik nagyon fontos részei voltak ebben az évben a csapatunknak. Nincs még egy olyan pilóta, akiben ennyire hittem, vagy akinek ennyi esélyt adtam volna, de mindig is láttam a benne rejlő potenciált. Sosem kételkedtem a gyorsaságában, és az elmúlt évek alatt egy bajnokesélyes versenyzővé fejlődött. Nem könnyű elbúcsúzni tőlük, de sok sikert kívánunk nekik a jövőben is. Két nagyon fontos futam van előttünk, és tudom, hogy Ott és Martin mindent el fognak követni, hogy sikeresen zárják a pályafutásukat az M-Sport-nál.”

A bajnokság jelenlegi állása:

1. Sebastien Ogier 198 pont
2. Ott Tänak 161
3. Thierry Neuville 160
4. Jari-Matti Latvala 123
5. Dani Sordo 94

1. M-Sport World Rally Team 358
2. Hyundai Motorsport 275
3. Toyota Gazoo Racing 225
4. Citroen Total Abu Dhabi WRT 198

 

 

További híreink a rally világából