Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Hyundai Motorsport négy i20 Coupe WRC-t fog bevetni a szezon utolsó előtti futamán, a Wales Rallyn. Thierry Neuville, Dani Sordo és Hayden Paddon mellett Andreas Mikkelsen is az alzenaui alakulat színeiben fog indulni.

 

Thierry Neuville jelenleg 17 ponttal van lemaradva a bajnoki tabella élén álló Sebastien Ogiertől, míg a konstruktőri értékelésben az M-Sport 64 ponttal előzi meg a Hyundait. Andreas Mikkelsen a múlt héten kötött kétéves megállapodást a Hyundai Motorsporttal, és a hétvégén már autóba is ül a Katalán Rallyn. Mikkelsen Hayden Paddon helyére ugrik be Spanyolországban, azonban az október végén megrendezésre kerülő Wales Rallyn ismét szerepet kap majd az új-zélandi pilóta.

171003 hyundai n2

„Bíztunk benne, hogy Walesben sikerül négy autóval rajthoz állnunk.” –kezdte a Hyundai Motorsport első embere, Michel Nandan. „Hisszük, hogy ezzel a csapatösszeállítással, képesek leszünk életben tartani a bajnoki reményeinket. Tavaly Thierry a dobogón végzett itt, Andreas pedig 2015-ben állhatott fel a pódiumra, így tudjuk, hogy most is esélyünk lesz egy jó eredmény elérésére.”

Bár a Hyundai négy i20 Coupe WRC-t vet be a Deeside környéki pályákon, a szabályok szerint csak három autóval gyűjthetik majd a konstruktőri pontokat, a verseny végén pedig csak a két legjobb pilóta eredményét veszik majd számításba.

A csapat egyelőre még nem hozta nyilvánosságra azt, hogy a szezonzáró Ausztrál Rallyn, hány autóval vesznek majd részt.

 

 

További híreink a rally világából