Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Andreas Mikkelsen kétéves szerződést kötött a Hyundai Motorsporttal, így a norvég 2018-ban és 2019-ben is az alzenaui alakulat pilótája lesz.

 

Mikkelsen első Hyundaios versenyére már nem kell sokáig várnunk, ugyanis jövő hétvégén Spanyolországba már bemutatkozik az i20 Coupe WRC volánja mögött. A katalán versenyen Hayden Paddon helyére ugrik be, míg a walesi - és az ausztrál futamon várhatóan Dani Sordot fogja helyettesíteni.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a Hyundai Motorsport felajánlotta nekem ezt a lehetőséget, és hogy 2018-ban és 2019-ben ismét teljes szezont mehetek a bajnokságban.” –kezdte a 28 éves pilóta. „Már az első versenyem előtt úgy érzem, hogy gyorsan beilleszkedtem. Nyilvánvaló, hogy egy olyan világszínvonalú csapat tagja lettem, akik jó eséllyel pályáznak az egyéni és a konstruktőri bajnoki címre egyaránt. Már alig várom, hogy én is a részese lehessek ennek a küzdelemnek.”

170928 mikkeslen n2

Mikkelsen a Hyundai i20 Coupe WRC mellett már kipróbálta a csapat R5-ös autóját is a közelmúltban. A Hyundai Motorsport első emberét, Michel Nandant lenyűgözte a norvég pilóta teljesítménye.

„Örömünkre szolgál, hogy a következő két szezonban Andreasszal dolgozhatunk együtt. Már tesztelte a Hyundai i20 Coupe WRC-t, és hasznos visszajelzéseket kaptunk tőle. Már nagyon várom, hogy a Hyundai Motorsport pilótájaként lássam őt a szezon utolsó három futamán, valamint a következő években.” –nyilatkozta Michel Nandan.

Mikkelsen Monte-Carlóban, Korzikán és Portugáliában is a Skoda Motorsport R5-ös Fabiájával indult, és uralta a WRC 2 kategóriát. Szardínián, Lengyelországban és Németországban már a Citroen Total Abu Dhabi WRT színeiben szerepelt. Mindhárom versenyen a top 10-ben végzett. Legjobb eredményét a Német Rallyn érte el, ahol a második lett a C3 WRC-vel.

A RallyRACC Catalunya – Rally de Espana október 5-8. között kerül megrendezésre.

 

 

További híreink a rally világából