Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Loeb úgy érzi, hogy továbbra is helyt tudna állni a rally világbajnokság mezőnyében, annak ellenére, hogy legutóbb 2012-ben teljesített teljes szezont a sorozatban.

 

A kilencszeres világbajnok a múlt héten Spanyolországban murván is kipróbálta a Citroen C3 WRC-t, és a nap végén elégedett volt a tempójával.

„Majdnem öt éve nem vezettem World Rally Car-t murván.” –kezdte Loeb az autosport.com-nak. „Kérdéses volt, hogy képes leszek-e vezetni ezt az autót ilyen felületen. Azonban nagyon gyorsan visszarázkódtam, és jól is éreztem magam a kocsiban.”

Loeb kijelentette, hogy a jövőbeli tervei között továbbra is a rallycross áll az első helyen. A francia szívesen maradna a Team Peugeot-Hansen pilótája, ha képes lenne a 208 RX Supercarral felvenni a harcot a PSRX Volkswagen Polo GTi Supercar-jaival szemben.

170927 loeb n2

„Ha folytatjuk a rallycrossozást, megpróbáljuk majd egy kicsit komolyabban venni. A Volkswagen egy nagyon magas színvonalat képvisel, mivel rengeteg tapasztalattal rendelkeznek. A PSRX olyan autókkal indul, amelyeknek a WRC-k adják az alapot. A mi autóink is jók, de talán nincsenek egy WRC szintjén. Ha maradunk, akkor meg kell próbálnunk javítani a kocsi teljesítményén. Van néhány ötletünk, hogy mit kellene csinálnunk ahhoz, hogy utolérjük a Volkswagent. Nem tudom, hogy ezek megvalósíthatóak-e, de meg kell próbálnunk. Ha ebbe belefogunk, akkor biztosan ez lesz a fő programom a következő évben. Jelenleg ebben reménykedek.”

Loeb hozzátette, hogy ha marad is az RX-ben, szívesen rajthoz állna egy-két rally világbajnoki futamon is.

„Persze, a Monte-Carlo Rally érdekelne. Ez az egyik olyan verseny, amit mindig is nagyon élveztem. A Dakar Rally miatt azonban ezt egy kicsit komplikált lenne megvalósítani. A Dakaron szombaton érünk célba, a Monte pályabejárása pedig hétfőn kezdődik. Nagyon kevés időnk lenne, és nem is ez volna a legalkalmasabb módja az indulásunknak, de úgy gondolom, hogy összehozható. Jelenleg nincsenek konkrét tervek. A Citroentől lehetőséget kaptam, hogy kipróbáljam a C3 WRC-t murván és aszfalton egyaránt. Jó érzés volt újra rallyzni, és örülök, hogy megoszthattam a tapasztalataimat a csapattal. Hogy miért nem tesztelek többet? - Jelenleg nagyon elfoglalt vagyok, de egyeztetni fogunk a jövővel kapcsolatban.” –tette hozzá Sebastien Loeb.

 

 

További híreink a rally világából