Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Loeb pár hete aszfalton már vezette a Citroen C3 WRC-t a Citroen Total Abu Dhabi World Rally Team Német Rally előtti tesztjén, amit Strasbourg környékén tartottak meg. A kilencszeres világbajnok ezúttal Spanyolországba utazott, hogy murván is kipróbálja az autót.

 

A Citroenesek már gőzerővel készülnek a Katalán Rallyra, ahol Kris Meeke, Stéphane Lefebvre és Khalid Al Qassimi fogja képviselni a Versailles-i alakulatot. Kedden Lefebvre, szerdán Loeb, csütörtökön pedig Mekke ülhetett be a C3 WRC volánja mögé.

„Nem tudom pontosan hány kilométert mentem, de jól éreztem magam a kocsiban.” –kezdte Loeb a motorsport.com-nak. „Jó volt felfedezni az autót murvás körülmények között is. Közel 5 éve nem vezettem World Rally Car-t ilyen típusú talajon.”

170921 loeb n2

Loeb legutóbb a 2013-as Argentin Rallyn versenyzett murván, de 2012-ben, amikor még teljes szezont ment a bajnokságban, pont Spanyolországban szerezte meg a kilencedik világbajnoki címét.

A 43 éves francia pilóta arra a kérdésre, hogy jövőre esetleg visszatér-e a sorozatba, a következőket mondta: „Semmi sem dőlt még el. Először is most végig kell gondolnunk a teszten történteket.”

Loeb 2004 és 2012 között kilenc alkalommal hódította el a világbajnoki trófeát a Citroen pilótájaként. 2014-ben és 2015-ben a WTCC-ben indult a francia márka TC1-es C-Elysée-jével. 2016-tól a PSA csoport másik márkájával, a Peugeot-val szerepel a Dakaron, valamint a rallycross világbajnokságon.

 

 

További híreink a rally világából