Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Kalle Rovanperä az M-Sport egyik Ford Fiesta R5-ösével fog bemutatkozni a rally világbajnokságon. A 16 esztendős finn versenyző a szezon utolsó két futamán áll majd rajthoz a WRC 2 kategóriában.

 

Rovanperä a hétvégi Rally di Roma Capitale-n az F.P.F. Sport Peugeot 208 T16-osával indult, és az olasz értékelésben (CIR) a negyedik helyen végzett. A rally Európa-bajnokság szezonzáró versenyén, a lettországi Rally Liepaja-n azonban már egy R5-ös Ford Fiestát fog terelgetni.

Rovanperä az M-Sport Greystoke-i bázisán már kipróbálta az autót, és a Wales Rally előtt ismét tesztelni fogja a Fiestát.

A finn számára nem lesz teljesen idegen a kék ovális márka, ugyanis tavaly az olaszországi Trofeo Pucci Grossi Night Sprint-en a harmadik, a Memorial Bettega-n pedig a második lett egy Ford Fiesta RS WRC volánja mögött.

170920 rovanpera n2

Az M-Sport első embere, Malcolm Wilson a következőket mondta: „Jari-Matti Latvalara emlékeztetett, amikor először járt nálunk. Mindig izgalmas ezeknek a fiatal srácoknak a fejlődését végigkövetni. Fantasztikus, hogy Nagy-Britanniában és Ausztráliában is vele dolgozhatunk majd - igazi beszédtéma lesz az szezon utolsó két versenyén.”

Malcolm Wilson valamint Rovanperä menedzsere, Timo Jouhki is megerősítette, hogy egyelőre csak erre a két futamra állapodtak meg. A fiatal tehetség számára az M-Sport-on kívül a Hyundai Motorsport is egy lehetséges opció lehet a 2018-as szezonra. Rovanperä, Emil Bergqvist, Gus Greensmith, Jari Huttunen, Karl Kruuda, Pepe Lopez, Pierre-Louis Loubet és Rene Mandel a múlt héten részt vettek a Hyundai Motorsport franciaországi tesztjén, ahol három napon keresztül próbálgatták az i20 R5-öt. Az alzenaui alakulat hamarosan meghozza a döntést, hogy mely pilótákat indítják jövőre a WRC 2-programjukban.

 


További híreink a rally világából