Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Loeb a múlt héten jelentette be, hogy egy teszt erejéig visszatér korábbi alakulatához, a Citroen Racinghez. A csapat első embere, Yves Matton megerősítette, hogy csak egy tesztről van szó, azonban jövőre akár versenykörülmények között is vezetheti majd Loeb a C3 WRC-t.

„Idén nincs esély rá, hogy Sebastien versenyezzen, mivel nincs szabad autónk, ráadásul úgy gondolom, hogy rövid távon nem is lenne jó ötlet indítani őt egy futamon.” –kezdte Matton. „Tisztában vagyunk vele, hogy jelenleg nagyon magas a színvonal a WRC-ben, és sok tesztkilométer kell ahhoz, hogy versenyképes legyen egy pilóta. 2018 még nagyon messze van, így nem tudom, hogy mi lesz, de nyitva hagyjuk az ajtót Loeb előtt. Megértem, hogy sokan szeretnék, ha visszatérne hozzánk Seb, de ha ez meg is történik, mindennek a helyén kell majd lennie.”

170803 loeb n2

Sebastien Loeb 169 világbajnoki futamon indult a Citroen színeiben és 9 alkalommal hódította el a bajnoki trófeát 2004 és 2012 között. Összesen 905 szakaszsikert könyvelhetett el, és 116 alkalommal végzett a TOP 3-ban, ebből 78-szor állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

 


További híreink a rally világából