Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A kilencszeres rallyvilágbajnok Sebastien Loeb a közeljövőben csatlakozik korábbi alakulatához, a Citroen Racinghez, hogy tesztelje a C3 WRC-t. A francia pilóta aszfalton fogja kipróbálni a Citroen idei versenyautóját valamikor augusztusban.

Loeb 78 futamgyőzelmet szerzett a Citroennel a WRC-ben, majd a WTCC-ben is több alkalommal ünnepelhetett a pódium legfelső fokán. 2016-tól a rally-világbajnokságban valamint a Dakar Rallyn szerepel a Peugeot színeiben. A PSA konszern most bejelentette, hogy Loeb hamarosan visszatér a Citroenhez egy teszt erejéig.

„Egy időben versenyezhetek a Peugeot-val a rallycross világbajnokságban valamint a tereprallyban, és tesztelhetem a Citroen C3 WRC-t is.” –kezdte Loeb. „Alig várom, hogy visszaülhessek a WRC-be, és megtapasztalhassam, hogy mennyit változott a technika ebben a szakágban. Továbbra is sokat jelent számomra a rally.”

170726 loeb n2

A Citroen számára nem úgy alakult eddig a 2017-es szezon, ahogy azt várták Yves Mattonék az év elején. A legeredményesebb Citroenes pilóta jelenleg Craig Breen, aki 43 ponttal a bajnokság 8. helyén áll. A Versailles-i alakulat a csapatok értékelésében jelenleg az utolsó helyen áll az M-Sport, a Hyundai és a Toyota mögött.

„A legfontosabb célunk most az, hogy felkészüljünk a 2018-as szezonra.” –árulta el a Citroen Racing első embere, Yves Matton. „Néhány alkatrész fejlesztéséhez több hónapra lesz szükségünk, így azok nem lesznek bevetve a következő szezon kezdetéig.”

 


További híreink a rally világából