Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Andreas Mikkelsen aszfalton is megmutathatja tudását a Citroen C3 WRC volánja mögött, ugyanis a norvég pilóta Szardínia és Lengyelország után a Német Rallyn is rajthoz áll majd a francia alakulat színeiben.

Mikkelsen a Szardínia Rallyn Stéphane Lefebvre helyére ugrott be, míg ezen a hétvégén Kris Meeke-t helyettesíti a Lengyel Rallyn. Az augusztusi Német Rallyn négy autóval fog támad a Citroen, így Kris Meeke, Stéphane Lefebvre és Craig Breen mellett Andreas Mikkelsen is lehetőséget kap majd Yves Mattonéktól az aszfaltos viadalon.

„Nagyon boldog vagyok.” –kezdte Mikkelsen a motorsport.com-nak. „Korzikán már láthattuk, hogy aszfalton milyen jó tempóban lehet közlekedni a Citroennel, ezért ez egy fantasztikus lehetőség számomra, hogy Németországban én is vezethetem majd az egyik C3 WRC-t. A futam előtt egy több napos tesztet fogunk tartani Németországban, ezért úgy gondolom, hogy minden rendben lesz.”

170629 mikkeslen n2

Mikkelsen menedzsere, Erik Veiby továbbra is azt állítja, hogy hosszabb távon nincs semmiféle megállapodás a Citroennel, így Mikkelsen a Német Rally után akár egy másik csapat autójával is versenyezhet majd.

„Ez lényegében egy egyszeri megállapodás, ami a Német Rallyra szól.” –árulta el Veiby. „Semmi konkrét dolog nincs az asztalon a Citroennel kapcsolatban, és továbbra is tárgyalunk a Hyundai-jal valamint a Toyotával. A fő célunk az, hogy a szezon hátralévő részében Andreas a lehető legtöbb időt töltse valamelyik 2017-es autóban, és hogy jövőre visszatérhessen, és végig ott lehessen a mezőnyben.”

 


További híreink a rally világából