Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Kris Meeke helye eddig biztosnak tűnt a Citroennél, azonban az brit pilóta szardíniai bakija már kihúzta a gyufát Yves Mattonéknál. A soron következő Lengyel Rallyn Meeke nem áll rajthoz, helyére Andreas Mikkelsen ugrik be.

Meeke jól kezdte a Szardínia Rallyt, azonban hibázott és az élről kényszerült feladni a futamot. Az ötödik szakaszon, a 14 kilométeres Tergu – Osilo 1-en felborult. A balesetben megsérült a C3 WRC bukókerete, így nem tudta folytatni a versenyt.

„2-3 kilométert tettünk meg, amikor negyedik sebességi fokozatban eltaláltam a kocsi jobb hátuljával a partoldalt. Egészen eddig a pontig jól éreztem magam, és megpróbáltam nem elkövetni semmi ostobaságot.” –kommentálta az esetet pilóta.

170612 meeke n2

Kris Meeke Mexikóban ugyan győzni tudott, de az eddigi hét futamon csupán 27 pontot gyűjtött, és jelenleg csak a 10. a bajnokságban.

„A verseny előtt arra kértük a pilótáinkat, hogy fejezzék be a futamot. Úgy gondolom, ha ezt sikerült volna abszolválni, akkor két autónk is befért volna a TOP 5-be. Sajnos Kris nem tudott hiba nélkül teljesíteni. Ezt követően megkértük, hogy lépjen vissza a következő versenytől, amit ő el is fogadott. Szeretnénk megköszönni a megértését és biztosak vagyunk benne, hogy ez a pihenő alkalmat ad majd neki, hogy feltöltődjön, és hogy felkészüljön a Finn Rallyra. Tavaly Finnországban remekül teljesített és győzni tudott, így reméljük, hogy újult erővel fog visszatérni.” –nyilatkozta a csapat első embere, Yves Matton.

Andreas Mikkelsen Olaszország után Lengyelországban is lehetőséget kap a Citroentől. Szardínián Stéphane Lefebvre autójával szerepelt, és a nyolcadik helyen ért célba. Mikkelsen tavaly megnyerte a Lengyel Rallyt a Volkswagen Polo R WRC-vel, előtte pedig kétszer is a második helyen végzett.

 


További híreink a rally világából