Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

49 páros nevezett a rally világbajnokság nyolcadik futamára, a Lengyel Rallyra.  Az új generációs WRC-k mellett három korábbi World Rally Car, valamint 17 R5-ös autó is szerepet kap a Mikolajki központú versenyen.

A négy gyári csapat a szokásos pilótafelállással vág neki a murvás szakaszoknak: M-Sport: Sebastien Ogier, Ott Tänak, Elfyn Evans; Hyundai Motorsport: Thierry Neuville, Dani Sordo, Hayden Paddon; Toyota Gazoo Racing: Jari-Matti Latvala, Juho Hänninen, Esapekka Lappi; Citroen Racing: Kris Meeke, Craig Breen, Stéphane Lefebvre.
A OneBet Jipocar WRT norvég pilótája, Mads Ostberg mellett a finn Teemu Suninen is egy 2017-es Ford Fiesta WRC-vel fog versenyezni. A 23 esztendős Suninen a második helyen áll jelenleg a WRC 2 bajnoki tabelláján, azonban a Lengyel Rallyn lehetősége lesz bizonyítani egy WRC volánja mögött.

170606 rajdpolski n2

Az ukrán Valeriy Gorban Mini WRC-vel, a görög Jourdan Serderidis és a francia Jean-Michel Raoux pedig Citroen DS3 WRC-vel fog szerepelni a WRC Trophyban.

A WRC 2-ben 16 páros nevezett, köztük a kategória éllovasa, a Skoda Motorsport svéd kiválósága, Pontus Tidemand. A lengyel Łukasz Pieniążek a Tagai Racing Technology Peugeot-jával áll rajthoz, míg Fabio Andolfi az ACI Team Italia Hyundai i20 R5-ösével fog versenyezni. A JWRC-ben 13 pilóta száll harcba a győzelemért, köztük a spanyol Nil Solans valamint a francia Nicolas Ciamin.

A Lengyel Rally eddigi győztesei (WRC):
2009. Mikko Hirvonen – Jarmo Lehtinen (Ford Focus RS WRC)
2014. Sebastien Ogier – Julien Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC)
2015. Sebastien Ogier – Julien Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC)
2016. Andreas Mikkelsen – Anders Jæger (Volkswagen Polo R WRC)

A június 29. – július 2. között megrendezésre kerülő 74. ORLEN Rally Poland nevezési listája itt található.

 


További híreink a rally világából