Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Citroen Racing számára eddig nem úgy alakul a szezon, ahogy azt az év elején tervezték. Kris Meeke ugyan győzni tudott Mexikóban a C3 WRC-vel, ám a francia alakulat így is csak a negyedik jelenleg a gyártók bajnokságában. 1990 és 1992 világbajnoka, Carlos Sainz elárulta, hogy szívesen segítene Yves Mattonéknak, hogy megoldást találjanak a futómű problémára.

„Ha visszatekintünk a korábbi interjúimra, láthatjuk, hogy mindig is ilyen könnyebb és erősebb autókat vártam az FIA-tól.” –árulta el Sainz az autosport.com-nak. „Nagyon örültem, amikor először hallottam, hogy az FIA zöld utat adott ezeknek a kocsiknak. Szívesen kipróbálnék egy ilyen autót, ezért jeleztem a Citroennek, hátha érdekli őket ez a téma.”

„Mivel a PSA csoporttal dolgozok, így át kell gondolniuk, hogy vajon tudnék-e nekik segíteni a probléma megoldásában. Jó móka lenne vezetni egy idei World Rally Car-t, és az mindig jól jöhet, ha egy másik pilótától is érkeznek információk. Ne feledjük el, hogy a közelmúltban a Volkswagen Polo R WRC fejlesztésénél is jelen voltam.  Számomra mindig nagyszerű kihívás egy autó munkálataiban részt venni.” –tette hozzá a kétszeres világbajnok.

170604 sainz n2

A Citroen Racing csapatvezetője, Yves Matton is elismerte, hogy Sainz tapasztalata jól jöhetne a C3 WRC fejlesztésénél, azonban jelenleg nincsenek konkrét terveik a spanyollal.  

„Carlos a PSA-val szerepel, így vele könnyebb lenne együtt dolgozni, mint bármely másik pilótával. Jelen pillanatban azonban nem tervezzük ezt a lépést megtenni. A Polo fejlesztésében is részt vett, mielőtt csatlakozott a Peugeot-hoz, és nagyon sok tapasztalattal rendelkezik, ami fontos lehet egy rallyautó fejlesztésénél.” –nyilatkozta Yves Matton.

Carlos Sainz 2003-ban és 2004-ben a Citroen Total WRT színeiben szerepelt. A „Matador” két futamgyőzelmet is szerzett a Xsara WRC-vel. A 2004-es szezon végén ugyan visszavonult, azonban 2005-ben a Citroen kérésére két futamon is helyettesítette François Duvalt. Sainz Törökországban a 4., Görögországban pedig a 3. helyen ért célba a Xsarával.

 


További híreink a rally világából