Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Öt évvel ezelőtt a Skoda az egyik legjobb összetettbeli eredményét könyvelhette el a Szardínia Rallyn. Sebastien Ogier az ötödik helyen ért célba a S2000-es Fabiával, ami azért is fantasztikus teljesítmény, mert több WRC-s versenyzőt is meg tudott előzni.

A Volkswagen Motorsport 2012-ben a márka egyik leányvállalatának, a Skodának a S2000-es autóival szerepelt a rally világbajnokság futamain, miközben már gőzerővel dolgoztak a Volkswagen Polo R WRC-n. A csapat egyik Skoda Fabia S2000-esével Sebastien Ogier, az Új-Zéland Rally kivételével, a bajnokság összes futamán rajthoz állt, míg a másik autóval Andreas Mikkelsen és Kevin Abbring bizonyíthatott felváltva.

A 9. Rally Italia Sardegna-n a Sebastien Ogier – Julien Ingrassia duó az ötödik gyorsaságin, a 14,88 kilométeres Tergu – Osilo közötti szakaszon első időt tudott autózni a Fabiával. A francia kettős kereken 7 másodperccel bizonyult jobbnak a második helyen célba érő Evgeny Novikov – Ilka Minor-Petrasko WRC-s párosnál.

170601 ogier n2

„Reggel mindenki lágy abroncsokat rakott fel, azonban az ötödik szakasz előtt láttam, hogy ezek a gumik már nagyon kopottak voltak a WRC-ken. Tudtam, hogy így esélyünk lehet egy nagyon jó eredmény elérésére. Fantasztikus volt az élmezőnyben csatázni. A csapat remek munkát végzett, és egy kiváló autót biztosítottak számunkra.” –mondta Ogier.

A hátralévő szakaszokon Ogier végig a TOP 10-ben tudott végezni, sőt három gyorsaságin is a negyedik időt érte el. A francia pilóta végül az ötödik pozícióban zárta a Szardínia Rallyt, míg csapattársa, Andreas Mikkelsen a hetedik helyen ért célba a Skoda Fabia S2000-rel.

A 2012-es Szardínia Rally végeredménye:

1. Mikko Hirvonen – Jarmo Lehtinen (Citroen DS3 WRC)   3:23:54.9
2. Evgeny Novikov – Ilka Minor-Petrasko (Ford Fiesta RS WRC)   +1:20.6
3. Ott Tänak – Kuldar Sikk (Ford Fiesta RS WRC)   +2:21.1
4. Mads Østberg – Jonas Andersson (Ford Fiesta RS WRC)   +3:42.9
5. Sebastien Ogier – Julien Ingrassia (Skoda Fabia S2000)   +4:27.5
6. Chris Atkinson – Stéphane Prévot (Mini John Cooper Works WRC)   +5:22.2
7. Andreas Mikkelsen – Ola Floene (Skoda Fabia S2000)   +6:12.5
8. Martin Prokop – Zdeně Hrůza (Ford Fiesta RS WRC)   +9:29.3
9. Petter Solberg – Chris Patterson (Ford Fiesta RS WRC)   +9:52.3
10. Luca Pedersoli – Matteo Romano (Citroen DS3 WRC)   +20:35.6

A Skoda Motorsportot idén az a Jan Kopecký fogja képviselni Olaszországban, aki 2006-ban az ötödik helyen teljesítette a Katalán Rallyt egy Skoda Fabia WRC volánja mögött, rá egy évre pedig a Német Rallyt tudta ebben a pozícióban befejezni. A cseh pilóta ezúttal egy Skoda Fabia R5-tel fog szerepelni a június 9-11. között megrendezésre kerülő Szardínia Rallyn.

Forrás: Skoda Motorsport

 


További híreink a rally világából