Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Ogier idei második futamgyőzelmét szerezte meg a Portugál Rallyn. Az M-Sport francia pilótája mögött két Hyundaios, Thierry Neuville és Dani Sordo ért célba.

Ogier szombaton vette át a vezetést csapattársától, Ott Tänaktól, aki az Amarante 1 gyorsaságin hibázott. Az észt pilóta eltalálta a partoldalt, amely következtében megsérült a Fiestájának a bal hátsó felfüggesztése.

A négyszeres világbajnok 2010-ben Portugáliában szerezte meg WRC-s pályafutása első futamgyőzelmét, és azóta négy alkalommal ünnepelhetett itt a dobogó legmagasabb fokán. Ogier ezzel a sikerével beérte Markku Alént a ranglistán, aki szintén öt alkalommal tudott diadalmaskodni a Portugál Rallyn.

„Fantasztikus érzés volt újra a győzelemért küzdeni, és ismét felállni a dobogó legtetejére.” –kezdte Ogier. „Monte-Carlóban új kocsival mentünk, és nyerni tudtunk, most szintén egy új autóval versenyeztünk, és ismét sikerült győznünk. Nem vagyok abban biztos, hogy a csapat megengedheti azt magának, hogy minden versenyre új kocsit rakjanak nekem össze.”

Craig Breen Monte-Carlo, Svédország és Korzika után ezúttal is az ötödik helyet szerezte meg a C3 WRC-vel. Az ír pilóta mögött a DMACK WRT Ford Fiesta WRC-jét terelgető Elfyn Evans lett a hatodik. Juho Hänninen a hetedik pozícióban teljesítette a távot, megelőzve a OneBet JipoCar WRT norvég versenyzőjét, Mads Ostberget, valamint két Toyotás csapattársát, Jari-Matti Latvalat és Esapekka Lappit. Latvala pénteken még az összetett élén is tanyázott, azonban a hetedik szakaszon tetőre rakta a Yaris WRC-t, ami után visszacsúszott a 13. helyre.

170521 portugal n2

A Power Stage-en Ott Tänak gyűjtötte be az extra 5 pontot. Az M-Sport észt pilótája Thierry Neuvillet, Elfyn Evanst, Esapekka Lappit és Seabstien Ogiert utasította maga mögé a Fafe 2-n.

A WRC Trophyt Martin Prokop nyerte meg a Ford Fiesta RS WRC volánja mögött. A cseh pilóta 24 percet adott a kategória második helyezettjének, a francia Jean-Michel Raoux-nak.

A WRC 2-ben Pontus Tidemand diadalmaskodott, miután Andreas Mikkelsen az utolsó szakaszon az élről esett ki. A norvég pilóta több mint 3 perces előnnyel vágott neki a Power Stage-nek, azonban egy jobbos kanyarban eltalált egy követ, ami után felborult a Skoda Fabia R5-öse. Tidemand mögött a Fordos Teemu Suninen lett a második, míg harmadikként Simone Tempestini ért célba a Citroen DS3 R5-tel.

A WRC 3 kategóriát a mexikói Francisco Name nyerte meg a Citroen DS3 R3T Max-szal, megelőzve a Fordos Nil Solans-t és a Peugeot-s Enrico Brazzolit.

Az 51. Vodafone Rally de Portugal végeredménye:
1. S.Ogier – J.Ingrassia (Ford Fiesta WRC)   3:42:55.7
2. T.Neuville – N.Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC)   +15.6
3. D.Sordo – M.Martí (Hyundai i20 Coupe WRC)   +1:01.7
4. O.Tänak – M.Järveoja (Ford Fiesta WRC)   +1:30.2
5. C.Breen – S.Martin (Citroen C3 WRC)   +1:57.4
6. E.Evans – D.Barritt (Ford Fiesta WRC)   +3:10.6
7. J.Hänninen – K.Lindström (Toyota Yaris WRC)   +3:48.9
8. M.Ostberg – O.Floene (Ford Fiesta WRC)   +5:29.7
9. J-M.Latvala – M.ANttila (Toyota Yaris WRC)   +5:43.6
10. E.Lappi – J.Ferm (Toyota Yaris WRC)   +8:13.3

A bajnokság állása a Portugál Rally után:
1. Sebastien Ogier   128 pont
2. Thierry Neuville   106
3. Jari-Matti Latvala   88
4. Ott Tänak   83
5. Dani Sordo   53

1. M-Sport World Rally Team   199 pont
2. Hyundai Motorsport   173
3. Toyota Gazoo Racing WRT   113
4. Citroen Total Abu Dhabi WRT   85

A bajnokság június 8-11. között a Szardínia Rallyval folytatódik.

 


További híreink a rally világából