Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Bár a hétvégén még a Portugál Rallyn méri össze tudását a rally világbajnokság mezőnye, már elérhető a soron következő verseny, a Szardínia Rally nevezési listája.

A szezon hetedik futamának összesen 55 páros vág neki; a 13 új generációs World Rally Car mellett 4 tavalyi WRC is látható lesz az Olbia központú viadalon.

Az M-Sportos Sebastien Ogier és Ott Tänak mellett a DMACK-os Elfyn Evans és a OneBet JipoCar WRT norvég pilótája, Mads Ostberg is Ford Fiesta WRC-vel áll rajthoz. A Hyundai Motorsport is a megszokott csapatával utazik el Szardíniára. Thierry Neuville tavaly győzelemre vitte a Hyundai i20 WRC-t, így természetesen idén is hasonló célokkal vág neki futamnak.
A Toyota Gazoo Racing WRT három finn pilótája közül kettő, Jari-Matti Latvala és Juho Hännninen is tudott már nyerni Szardínián. Előbbi pilóta 2009-ben egy Ford Focus RS WRC-vel, míg utóbbi 2010-ben egy Skoda Fabia S2000-es volánja mögött diadalmaskodott az IRC keretein belül.
A Citroen Racing szintén három kocsival száll harcba Olaszországban. Kris Meeke Mexikóban felállhatott a dobogó legmagasabb fokára, azonban az elmúlt versenyeken nem sikerült pontot szereznie a C3 WRC-vel.

170520 sardegna n2

A WRC Trophyban a Martin Prokop – Jan Tománek, valamint a Yazeed Al-Rajhi – Michel Orr páros is Ford Fiesta RS WRC-vel indul, míg a Jean-Michel Raoux – Laurent Magat kettős egy DS3 WRC-vel fog szerepelni.

A WRC 2-ben 9 páros nevezett, többek között Andreas Mikkelsen és Jan Kopecky, akik a Skoda Motorsportot fogják képviselni. A lengyel Łukasz Pieniążek a Tagai Racing Technology Peugeot-jával fog szerepelni, míg a hazai közönség előtt induló Fabio Andolfi egy Hyundai i20 R5-öst fog vezetni.

A WRC 3 kategóriába 12 páros nevezett, melyből 9-en a JWRC értékelésben is érdekeltek lesznek. A spanyol Nil Solans, aki jelenleg vezeti a Juniorok bajnokságát, Szardínián is rajthoz áll majd, ahogy Nicolas Ciamin és Terry Folb is.  

A teljes nevezési lista itt található.

A Rally Italia Sardegna június 8-11. között kerül megrendezésre. A 19 gyorsaságin összesen 312,66 kilométert kell abszolválnia a mezőnynek.

 


További híreink a rally világából