Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Portugáliában bemutatatták az Opel új versenyautójának koncepció változatát, a Holzer R5 Corsát. A kocsit a HOLZER Group fejlesztette, és elsősorban a rally Európa-bajnokságban szeretnének majd sikereket elérni vele.

Az autót az Opel Motorsport jellegzetes színösszeállításával látták el; fehér alapon sárga, szürke és fekete minták díszítik. A Corsa motorházteteje alatt a 280 lóerős 1,6-os turbófeltöltős motor rejtőzik, amely 421 newtonméter nyomaték leadására képes. A kocsi összkerék-meghajtású az erőátvitelről pedig a hatsebességes szekvenciális nyomatékváltó gondoskodik.

170518 corsaR5 n2

„Hiszünk abban, hogy az R5-ös kategória nagyon versenyképes és izgalmas.” –kezdte Günther Holzer, a HOLZER Group vezérigazgatója. „Ez a technika megfizethető, ezért is döntöttünk úgy, hogy belevágunk ebbe a projektbe, és hogy megépítjük a HOLZER R5 Corsát. Hangsúlyoznom kell, hogy ez egy teljesen magánjellegű kezdeményezés, így most várjuk a visszajelzéseket.”

170518 corsaR5 n3

A HOLZER csoport, amelyet a korábbi versenyző testvérpár, Roland és Günther Holzer hozott létre, régóta szoros kapcsolatot ápol az Opellel. Idén a finn Jari Huttunen, a brit Chris Ingram, valamint az olasz Tamara Molinaro versenyez az Opel Adam R2-esükkel az ERC Junior kategóriában, emellett pedig a németországi ADAC Opel Rallye Cup is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Az R5-ös Corsa várhatóan az Európa-bajnokságon, a világbajnokságon és több nemzetközi-, valamint nemzeti bajnokságban is szerepet kap majd.

 


További híreink a rally világából