Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Pályafutása legjobb szezonkezdetét produkálta Ott Tänak, miután az eddigi öt futamból hármat is a dobogón fejezett be; Monte-Carlóban és Argentínában a harmadik, míg Svédországban a második helyen ért célba a Ford Fiesta WRC-vel.

Tänak jelenleg a negyedik helyen áll a bajnokságban, és a hétvégi Portugál Rallyn is a TOP 3-ban szeretne végezni.

„A Portugál Rallyval egy murvás futamokból álló időszak kezdődik, amit már nagyon várok.” –kezdte az észt pilóta a wrc.com-nak. „Mindig is szerettem a portugál szakaszokat, és az elmúlt években sikerült is megmutatnunk azt, hogy milyen tempóra is vagyunk képesek ezeken a pályákon. Úgy érzem, hogy az elmúlt időszakban sokat fejlődtünk, és minden murvás versenyen a dobogót célozzuk meg. Ez Portugáliában sem lesz másként, így a lehető legtöbbet ki fogjuk magunkból hozni.”

170518 tanak n2

„Nagyon szoros jelenleg a bajnokság, így teljes mértékben a futamokra kell koncentrálnunk és muszáj jól szerepelnünk, ha jó eredményt akarunk elérni. Ez lebeg a szemünk előtt, így mint mindig, most is mindent bele fogunk adni.” –tette hozzá Tänak, aki navigátorával, Martin Järveoja-val Portugália északi részén 5 napon keresztül tesztelte a Fiesta WRC-t.

A bajnokság jelenlegi állása:

1. Sebastien Ogier   102 pont
2. Jari-Matti Latvala   86
3. Thierry Neuville   84
4. Ott Tänak   66
5. Dani Sordo   51
6. Elfyn Evans   42

1. M-Sport World Rally Team   162 pont
2. Hyundai Motorsport   140
3. Toyota Gazoo Racing WRT   99
4. Citroen Total Abu Dhabi WRT   71

 


További híreink a rally világából