Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Jari-Matti Latvala az ötödik helyen ért célba a múlt hétvégi Argentin Rallyn, az összetettben pedig a második helyen tanyázik, 16 ponttal lemaradva egykori csapattársától, Sebastien Ogiertől. A finn pilóta elégedett a szezon második murvás versenyén elért eredményével.

„A Mexikó Rallyn elég messzire jutottunk, de Argentínában még többet tudtunk harcolni.” –kezdte Latvala a wrc.com-nak. „A verseny elején még az összetett második helyén is álltunk, de amikor keményebb terepre értünk, már nem tudtuk tartani a tempót az elöl lévő srácokkal. A legfontosabb, hogy sokat fejlődtünk Mexikó óta. A fékekkel nem volt probléma Argentínában, és boldog vagyok, hogy más hibákat is sikerült orvosolnunk. Ez még csak a második murvás futam volt, de pontosan tudom, hogy miben tudunk majd még fejlődni.”

170505 latvala n2

„Az az igazság, hogy a bajnokság továbbra is nyitott maradt. Nem gondoltam volna, hogy öt forduló után ennyire előkelő helyen leszünk a bajnoki tabellán.” –tette hozzá Jari-Matti, aki a Portugál Rally előtt hat napon keresztül fogja tesztelni a Yaris WRC-t.

A bajnokság jelenlegi állása:
1. Sebastien Ogier   102 pont
2. Jari-Matti Latvala   86
3. Thierry Neuville   84
4. Ott Tänak   66
5. Dani Sordo   51

1. M-Sport World Rally Team   162 pont
2. Hyundai Motorsport   140
3. Toyota Gazoo Racing WRT   99
4. Citroen Total Abu Dhabi WRT   71

 


További híreink a rally világából