Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Andreas Mikkelsen Portugáliában ismét a Skoda Motorsport színeiben áll rajthoz a WRC 2-ben. A norvég pilóta idén eddig két futamon, a Monte-Carlo -, valamint a Korzika Rallyn indult az R5-ös Skoda Fabiával, és mindkét alkalommal megnyerte a kategóriát.

Mikkelsen továbbra is azon dolgozik, hogy egy WRC volánja mögött versenyezhessen gyári pilótaként, azonban a Porto környéki pályákon még egy Skodával fog szerepelni. A Portugál Rally lesz az első murvás futam a norvég versenyző számára, amelyet az R5-ös Fabiával fog teljesíteni. Korábban már tesztelte a kocsit, és várhatóan a futam előtt még lesz egy napja, hogy beállítsa azt a murvás szakaszokra.

170503 mikkelsen n2

Michal Hrabanek, a Skoda Motorsport igazgatója a következőket mondta: „Portugáliában két autóval indulunk. Az egyiket Pontus (Tidemand) fogja vezetni, a másik autóval pedig kérésünkre, Andreas fog képviselni minket.”

A Skoda Motorsport harmadik pilótája, Jan Kopecky nem áll rajthoz Portugáliában, mivel a Cseh Nemzeti Bajnokságban fog versenyezni azon a hétvégén.

A WRC 2 bajnoki tabella jelenlegi állása:

1. Pontus Tidemand   75 pont
2. Andreas Mikkelsen   50
3. Eric Camilli   46
4. Teemu Suninen   36
5. Benito Guerra   30

1. Skoda Motorsport   125 pont
2. M-Sport World Rally Team   69
3. Motorsport Italia SRL   33
4. Printsport   27
5. Gemini Clinic Rally Team   18

Az 51. Vodafone Rally de Portugal május 18-21. között kerül megrendezésre.

 


További híreink a rally világából