Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Andreas Mikkelsen pénteken Portugáliába utazik, hogy részt vegyen a Hyundai tesztjén. A norvég pilóta volt az egyetlen a Volkswagen távozása után, aki nem jutott gyári üléshez a 2017-hez szezonra, azonban a WRC 2-ben Monte-Carlóban és Korzikán is rajthoz állt egy Skoda Fabia R5-tel, és mindkét futamot megnyerte.

Mikkelsen menedzsmentje a Hyundaion kívül a Toyotával és a Citroennel is folytatott tárgyalásokat; olyan hírek is szárnyra keltek, hogy a norvég pilóta azt a Juho Hänninent válthatja a Toyota Gazoo Racing-nél, aki idén eddig nem tudott maradandót alkotni a Yaris WRC-vel. Mikkelsen most a Hyundai portugál tesztjén kap lehetőség, hogy kipróbálja az i20 Coupé WRC-t. A 27 éves norvég versenyző számára a pénteki teszt lesz az első alkalom tavaly óta, hogy egy új generációs World Rally Car-t vezethet.

170419 mikkelsen n3

„Remélem, hogy hamarosan minden kiderül.” –kezdte Mikkelsen az autosport.com-nak. „Mindenkivel tárgyaltunk, de nem csak az idei vagy a következő szezonról, hanem a hosszabb távú terveinkről is. Sokkal pozitívabbnak tűnik most a helyzetünk, mint a legutóbbi tárgyalásunk alatt, amit még Svédországban folytattunk.”

A Mikkelsennel kapcsolatos hírek sok embert megleptek, mivel Thierry Neuvillenek, Dani Sordonak és Hayden Paddonnak is érvényes szerződése van a Hyundaijal 2018 végéig.

„Úgy tűnik, hogy a Hyundai egy új szintre szeretne lépni a WRC-ben: négy autóval és ezekkel a pilótákkal verhetetlen lenne.” –írta az egyik forrására hivatkozva az autosport.com.

 


További híreink a rally világából